Η «ανταγωνιστικότητα» σκοτώνει

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταδικάζει και καταγγέλλει σε ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας μας το νέο έγκλημα της εργοδοσίας στην Κόρινθο. Η δολοφονία του 15χρονου εργάτη από ανατροπή κλαρκ δείχνει το απάνθρωπο και βάρβαρο πρόσωπο του εκμεταλλευτικού συστήματος. Ο ανήλικος εργάτης αναγκάστηκε να εργάζεται την ώρα που έπρεπε μόνο να σπουδάζει.

Η «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων και η μείωση του κόστους εργασίας σκοτώνουν ασταμάτητα εργαζόμενους στη δουλειά καταπατώντας και τους ελάχιστους περιορισμούς που υπάρχουν, αρκεί να εξασφαλίζεται το υπερκέρδος.

Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και τεράστια κερδοφορία για την πλουτοκρατία.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας να βάλουν τέλος σε αυτά τα εγκλήματα, να οργανωθούν στα ταξικά τους συνδικάτα, να μπουν στον αγώνα, να παλέψουν για την ίδια τους τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Σε αυτή την προσπάθεια ο απεγκλωβισμός από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό- βασικό στήριγμα της αντεργατικής πολιτικής με «γαλάζιο» ή «πράσινο μανδύα»- είναι προτεραιότητα. Μόνο με τη ρήξη και τη σύγκρουση της εργατικής τάξης με τις δυνάμεις της εργοδοσίας θα μπει τέλος στα εγκλήματα και στην εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Να απελευθερωθούν οι Ελληνες διαδηλωτές που κρατούνται στο Κάϊρο

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και παράνομη κράτηση των Ελλήνων διαδηλωτών στο Κάϊρο που...

Για τη δίωξη του προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»

Επτά μήνες μετά την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ΨΝΑ «Δαφνί» ενάντια στην ολοκλήρωση...

Κινητοποίηση υπαλλήλων του Δημοσίου στο ΣτΕ για 13ο και 14ο μισθό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σήμερα καθώς διεξάγεται η πρότυπη δίκη...