Η «ανταγωνιστικότητα» σκοτώνει

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταδικάζει και καταγγέλλει σε ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας μας το νέο έγκλημα της εργοδοσίας στην Κόρινθο. Η δολοφονία του 15χρονου εργάτη από ανατροπή κλαρκ δείχνει το απάνθρωπο και βάρβαρο πρόσωπο του εκμεταλλευτικού συστήματος. Ο ανήλικος εργάτης αναγκάστηκε να εργάζεται την ώρα που έπρεπε μόνο να σπουδάζει.

Η «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων και η μείωση του κόστους εργασίας σκοτώνουν ασταμάτητα εργαζόμενους στη δουλειά καταπατώντας και τους ελάχιστους περιορισμούς που υπάρχουν, αρκεί να εξασφαλίζεται το υπερκέρδος.

Αυτή είναι η ισχυρή Ελλάδα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, άγρια εκμετάλλευση της εργατικής τάξης και τεράστια κερδοφορία για την πλουτοκρατία.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας να βάλουν τέλος σε αυτά τα εγκλήματα, να οργανωθούν στα ταξικά τους συνδικάτα, να μπουν στον αγώνα, να παλέψουν για την ίδια τους τη ζωή και τα δικαιώματά τους. Σε αυτή την προσπάθεια ο απεγκλωβισμός από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό- βασικό στήριγμα της αντεργατικής πολιτικής με «γαλάζιο» ή «πράσινο μανδύα»- είναι προτεραιότητα. Μόνο με τη ρήξη και τη σύγκρουση της εργατικής τάξης με τις δυνάμεις της εργοδοσίας θα μπει τέλος στα εγκλήματα και στην εκμετάλλευση σε βάρος των εργαζομένων.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του...

Παρέμβαση στα funds cepal και dovalue Τετάρτη 31 Μάη στις 12 και 2μμ

ΣΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...

Για τη στάση εργασίας στην εταιρεία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα

       Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην δίωρη στάση των συναδέλφων...