Τρίτη, 15 Ιουνίου

Όχι στις απολύσεις στα ΜΜΕ

0
image_pdfimage_print

 

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο καταγγέλλει και καταδικάζει την εργοδοσία που προβαίνει σε μαζικές απολύσεις από διάφορες επιχειρήσεις από τα Μαζικά Μέσα Ενημέρωσης ΑΝΤ1, ALTER, ALFA και έντυπα μέσα (εφημερίδες κλπ.).

Το πράσινο φως αυτών των απολύσεων το έδωσε η κυβέρνηση με τις επιλογές της για απόλυση όλων εκείνων που εργάζονται με τις βάρβαρες ευέλικτες και ελαστικές εργασιακές σχέσεις της εργασιακής και πολιτικής ομηρίας. Αφού το σημερινό κυβερνών κόμμα με τη σύμπραξη και της ΝΔ θεσμοθέτησε αυτές τις μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έρχεται τώρα και πετά στον καιάδα της ανεργίας όλους όσους εργάζονται κατ’ αυτόν τον τρόπο, για να προσλάβει νέους με τους ίδιους όρους και να ανακυκλώνει την εργασιακή βαρβαρότητα. Επιδιώκουν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση που το κεφάλαιο δημιούργησε, στοχεύοντας να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη τους που καθημερινά αυξάνουν.

Μάλιστα αυτά τα ΜΜΕ όχι μόνο γίνονται θύτες των βάρβαρων πολιτικών της κυβέρνησης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και γίνονται και το όχημα της χυδαίας προπαγάνδας ενάντια στο εργατικό κίνημα για το πέρασμα αυτών των πολιτικών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ να μην υποκύψουν. Να μην κάνουν πίσω. Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, ενάντια στις απολύσεις και την αφαίρεση δικαιωμάτων.

Να έρθουν σε επαφή με τις ταξικές δυνάμεις και μαζί να δώσουμε αποφασιστική απάντηση. Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μην περιμένετε τις ηγεσίες της ΕΣΗΕΑ και άλλων οργανώσεων που στο τιμόνι τους βρίσκεται ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Δηλαδή αυτοί που στηρίζουν την εργοδοσία, τα κέρδη της, τις κυβερνήσεις, την αντεργατική πολιτική. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ να δώσουν το μαζικό, μαχητικό παρών στην απεργία στις 17 Δεκέμβρη και στη συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως στις 11π.μ. Την ημέρα εκείνη να σιγήσουν όλα τα ΜΜΕ και να μη γραφτεί ούτε μια αράδα στον τύπο.

Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

  • Να σταματήσουν οι απολύσεις και να επαναπροσληφθούν άμεσα οι απολυμένοι και από τα ΜΜΕ.

  • Να μονιμοποιηθούν όλοι οι κάθε μορφής συμβασιούχοι. Μόνιμη, πλήρη, σταθερή και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους. Να καταργηθούν όλες οι ευέλικτες εργασιακές σχέσεις.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.