ΚΑΙ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ…

0
image_pdfimage_print

 

Η Κυβέρνηση στα πλαίσια των γενικότερων αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων που προωθεί προκειμένου να εκχωρήσει νέους τομείς κερδοφορίας στο Κεφάλαιο, βάλθηκε τώρα να ξεπουλήσει και τον ΟΑΕΔ.

Έτσι, με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, ζωτικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και τα οικονομικά του ΛΑΕΚ εκχωρούνται στους ιδιώτες και σε εταιρίες που αναλαμβάνουν την εμπορία του δικαιώματος της εργασίας στα πλαίσια των νέων ευέλικτων αντεργατικών εργασιακών σχέσεων, της μερικής απασχόλησης, της διευθέτησης του συνολικού εργασιακού χρόνου της ενοικίασης εργαζομένων κ.λ.π. Ταυτόχρονα, στον «νέο» ΟΑΕΔ οι εργασιακές σχέσεις των υπαλλήλων του γίνονται επισφαλείς και μπαίνουν στην «Προκούστρεια κλίνη» της περικοπής της μονιμότητας και της ένταξης στο νέο εργασιακό μεσαίωνα που προωθεί η Κυβέρνηση.

Συνένοχη σ΄ αυτό το αντεργατικό «έγκλημα» είναι και η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που συναίνεσε σ’ αυτές τις αλλαγές στο όνομα του εκσυγχρονισμού, δίνοντας χείρα βοηθείας στην Κυβέρνηση και προκαλώντας τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των εργαζομένων. Σε πολλές περιπτώσεις, όπως στην περίπτωση του ΛΑΕΚ (ειδικός λογαριασμός από εισφορές των εργαζόμενων) συμπεριφερόμενη κυβερνητικότερα της Κυβέρνησης πρότεινε μαζί με τον ΣΕΒ και την ΓΣΕΒΕ, την ιδιωτικοποίηση του.

Απέναντι σ’ αυτήν την αρνητική για την εργατική τάξη εξέλιξη, απέναντι στο αντεργατικό μέτωπο Κυβέρνησης –ΣΕΒ πλειοψηφίας ΓΣΕΕ που συμπράττουν στην αποσάθρωση των εργασιακών κατακτήσεων και γενικότερες κοινωνικοοικονομικές αναδιαρθρώσεις, η μόνη επείγουσα αποτελεσματική απάντηση θα δοθεί από το ενιαίο μέτωπο των ταξικών δυναμικών αγώνων των εργαζομένων. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το Π.Α.ΜΕ. θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.