Κυριακή, Αύγουστος 18

Κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας

image_pdfimage_print

 

  • Μετά το πρόσφατο Πανελλαδικό Πανεργατικό Συλλαλητήριο που οργανώθηκε από το Π.Α.ΜΕ. στο οποίο συμμετείχαν εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες, νεολαία, το Π.Α.ΜΕ. ενισχύεται με αυξημένο κύρος και απήχηση όχι μόνο γιατί το Συλλαλητήριο ήταν το μεγαλύτερο σε όγκο της τελευταίας δεκαετίας, αλλά κύρια γιατί συσπείρωσε ένα ευρύτερο φάσμα εργαζόμενου λαού που θίγεται καίρια από την ολομέτωπη επίθεση του μετώπου Κυβέρνησης, Κεφαλαίου, Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Μέσα και από αυτές τις πρωτοβουλίες , το Π.Α.ΜΕ., αναδείχνεται ως η ταξική φωνή των εργαζομένων τη στιγμή που οι πλειοψηφίες σε Γ.Σ.Ε.Ε.- ΑΔΕΔΥ μετά τον εξαναγκασμό τους να συρθούν στην Απεργία στις 10 Οκτώβρη τώρα σκόπιμα αδρανούν, επιδιώκοντας να εκτονώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και να παροπλίσουν ξανά το συνδικαλιστικό κίνημα για να μην υπάρξουν κλιμακούμενες κινητοποιήσεις που θα συγκρούονται και θα αμφισβητούν τις βαθύτερες πολιτικές αιτίες των προβλημάτων τους.

  • Η πολιτικά καθοδηγούμενη αποσιώπηση από τα κρατικά και ιδιωτικά Μ.Μ.Ε. αυτής της μεγάλης κινητοποίησης δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων, αποκαλύπτει τα όρια της δημοκρατίας και της αντικειμενικότητας τους. Το Π.Α.ΜΕ. πέρα από τα συνδικαλιστικά μέσα αντιμετώπισης αυτής της αντιδημοκρατικής πρακτικής, θα προσφύγει και σε ένδικα μέσα απαιτώντας το σεβασμό στο δικαίωμα στην αντικειμενική ενημέρωση όλων των εργαζόμενων που πληρώνουν, άλλωστε, χαράτσι στα κρατικά ΜΜΕ για να χουν αυτό το δικαίωμα.

  • Το Π.Α.ΜΕ., που συνέβαλε καθοριστικά στην αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων, ανταποκρινόμενο στα καθήκοντα που επιφορτίστηκε από την εκφρασμένη αγωνιστική διάθεση των εργαζομένων για συνέχιση των αγώνων με ταξική προοπτική και αποφασιστικότητα, αποφασίζει :

  • Να ενημερώσει πλατειά τους εργαζόμενους, αποκαλύπτοντας τα αντεργατικά μέτρα της Κυβέρνησης, καταδείχνοντας τις αρνητικές επιπτώσεις τους στη ζωή και τη δουλειά των εργαζόμενων και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ΣΥΝΕΧΙΣΗ και ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ της πάλης.

  • Να καλέσει Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία να δώσουν συνέχεια στον αγώνα των εργαζόμενων με την κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας την πρώτη μέρα συζήτησης στη Βουλή του κυβερνητικού νομοσχεδίου ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων, με στόχο την αποτροπή των αντεργατικών μέτρων.

  • Στη βάση αυτής της κατεύθυνσης οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. σε όλα τα επίπεδα παρεμβαίνουν ώστε να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής σ’ αυτή την Απεργία μέσα από συλλογικές διαδικασίες σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα (Σωματεία, Ομοσπονδίες- Τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις) και να δώσουν δυναμισμό στον αγώνα.

Για την καλύτερη προετοιμασία αυτής της Απεργίας το Π.Α.ΜΕ. καλεί σε Σύσκεψη στο Συνδικάτο Οικοδόμων (πλατεία Κάνιγγος), στις 9.11.2000 και ώρα 6 το απόγευμα. Το περιεχόμενο αυτού του αγώνα να είναι η συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική της Κυβέρνησης στις Εργασιακές Σχέσεις, στις Ιδιωτικοποιήσεις, στην Υγεία και την Παιδεία, στις ανατιμήσεις του πετρελαίου θέρμανσης και των καυσίμων συνολικότερα. Να απαιτήσουμε επαναδιαπραγμάτευση της ΕΓΣΣΕ και ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι ψευτοδιάλογοι της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και την Κυβέρνηση.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση των αγώνων στα χέρια τους παραμερίζοντας τον κοινωνικοεταιρικό συνδικαλισμό που επιδιώκει, μέσα από ελιγμούς και εκτονωτικές κινήσεις, τον παροπλισμό των εργαζομένων με την ενσωμάτωσή τους στην υποταγή στις αντεργατικές επιλογές του κεφαλαίου.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Comments are closed.