Μαζική απάντηση, δράση και καταδίκη εργαζομένων και ΕΒΕ στις προκλήσεις των πολυεθνικών του εμπορίου.

0
image_pdfimage_print

 

Οι πολυεθνικές στο χώρο του εμπορίου και οι βιομήχανοι παρουσιάζοντας μια καλοστημένη και καλοπληρωμένη δημοσκόπηση ως αποτέλεσμα δήθεν της θέλησης των εργαζομένων, του λαού συνολικότερα (θέλοντας να τους κάνουν συνένοχους), προχώρησαν σε απαιτήσεις και αξιώσεις από την κυβέρνηση επιχειρώντας να διαλύσουν τα δικαιώματα, τη ζωή των εργαζομένων στο εμπόριο, χτυπώντας χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και ΕΒΕ.

Απαίτησαν:

  1. Να καταργηθεί η Κυριακάτικη αργία κάνοντας αρχή από τις 8 Κυριακές.

  2. Να απελευθερωθεί ακόμα παραπέρα, προφανώς όλο το 24ωρο η λειτουργία των καταστημάτων.

  3. Να απαγορευτούν οι διαδηλώσεις στο κέντρο γιατί εμποδίζουν τη λειτουργία των καταστημάτων.

Πρόκειται για μεθοδευμένο χτύπημα, μεγαλεμπόρων, κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η επίθεση αυτή θα χτυπήσει όχι μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο αλλά και άλλους κλάδους που είναι στενά δεμένοι με το εμπόριο.

Απαιτούν την απαγόρευση των διαδηλώσεων γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλο και πιο πολλοί εργαζόμενοι αμφισβητούν το δικαίωμα των μονοπωλίων να καθορίζουν τη ζωή τους, να ληστεύουν τον ιδρώτα τους και να ιδιοποιούνται τον πλούτο που παράγουν.

Στόχος των μονοπωλίων στο εμπόριο, της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει περισσότερο η συγκέντρωση του λιανικού εμπορίου στα χέρια των πολυεθνικών.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους, τους νέους, τις γυναίκες, τους αυτοαπασχολούμενους να συγκεντρώσουμε περισσότερες δυνάμεις να ενισχύσουμε το κοινό μέτωπο, την συμμαχία γιατί ο αντίπαλος είναι κοινός, είναι τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές.

Να απαντήσουμε στις προκλητικές απαιτήσεις των μεγαλεμπόρων και διαφόρων μηχανισμών που επιχειρούν εργολαβικά να διαμορφώσουν και να χειραγωγήσουν τους εργαζόμενους. Με μαζική δράση, οργάνωση και μεγαλύτερη συμμετοχή στην απεργία στις 21 Οκτώβρη και στις απεργιακές κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ και στην Αθήνα στην Ομόνοια στις 10:30 το πρωί.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.