Τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Π.Α.ΜΕ. ως γνήσιος εκφραστής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας, τιμά με αγώνες την ηρωική εξέγερση των αγωνιστών του Πολυτεχνείου του 1973.

Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου το 1973, ενσάρκωσαν όλες τις ηρωικές αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας και έθεσαν το τρίπτυχο των λαϊκόδημοκρατικών και αντιϊμπεριαλιστικών διεκδικήσεων στο σύνθημα :

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία»

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πιστό σ’ αυτή την παρακαταθήκη, στις σημερινές συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης που εξαπολύει το παγκοσμιοποιημένο νεοταξικό Κεφάλαιο με την Κυβέρνηση και τα διάφορα πολιτικοκοινωνικά ενεργούμενά του, ενάντια στο βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, οργανώνει την αντεπίθεσή τους.

Μέσα στους μετωπικούς ταξικούς διεκδικητικούς αγώνες του λαϊκού κινήματος θα πάρουν σάρκα και οστά τα οράματα και τα ιδανικά του «Πολυτεχνείου» για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Π.Α.ΜΕ., στα πλαίσια αυτά αποτίωντας τις πρέπουσες τιμές στους εξεγερμένους εργάτες και φοιτητές του «Πολυτεχνείου» :

  1. Μαζί με τα ταξικά σωματεία της Αθήνας την Πέμπτη 16.11.2000 στις 5.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει από την πλατεία Κάνιγγος για να πάει να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου.

  2. Τη μέρα του γιορτασμού του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17.11.2000 το Π.Α.ΜΕ. θα συμμετάσχει με τα πανό και τα συνθήματα του στην λαϊκή πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Η Γραμματεία

Περισσότερα

Για το εργοδοτικό έγκλημα στο Πέραμα

Όχι άλλο αίμα εργατών για τα κέρδη των αφεντικών! Το ΠΑΜΕ εκφράζει τα βαθιά του...

Παρέμβαση στα funds cepal και dovalue Τετάρτη 31 Μάη στις 12 και 2μμ

ΣΤΗ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ - ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ...

Για τη στάση εργασίας στην εταιρεία IMERYS στα μεταλλεία βωξίτη στην Φωκίδα

       Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την μαζική συμμετοχή στην δίωρη στάση των συναδέλφων...