Τιμή στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το Π.Α.ΜΕ. ως γνήσιος εκφραστής του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της χώρας μας, τιμά με αγώνες την ηρωική εξέγερση των αγωνιστών του Πολυτεχνείου του 1973.

Οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου το 1973, ενσάρκωσαν όλες τις ηρωικές αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας και έθεσαν το τρίπτυχο των λαϊκόδημοκρατικών και αντιϊμπεριαλιστικών διεκδικήσεων στο σύνθημα :

«Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία»

ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ – ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, πιστό σ’ αυτή την παρακαταθήκη, στις σημερινές συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης που εξαπολύει το παγκοσμιοποιημένο νεοταξικό Κεφάλαιο με την Κυβέρνηση και τα διάφορα πολιτικοκοινωνικά ενεργούμενά του, ενάντια στο βιοτικό επίπεδο της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, οργανώνει την αντεπίθεσή τους.

Μέσα στους μετωπικούς ταξικούς διεκδικητικούς αγώνες του λαϊκού κινήματος θα πάρουν σάρκα και οστά τα οράματα και τα ιδανικά του «Πολυτεχνείου» για εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Π.Α.ΜΕ., στα πλαίσια αυτά αποτίωντας τις πρέπουσες τιμές στους εξεγερμένους εργάτες και φοιτητές του «Πολυτεχνείου» :

  1. Μαζί με τα ταξικά σωματεία της Αθήνας την Πέμπτη 16.11.2000 στις 5.30 το απόγευμα θα ξεκινήσει από την πλατεία Κάνιγγος για να πάει να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου.

  2. Τη μέρα του γιορτασμού του Πολυτεχνείου, την Παρασκευή 17.11.2000 το Π.Α.ΜΕ. θα συμμετάσχει με τα πανό και τα συνθήματα του στην λαϊκή πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Η Γραμματεία

Περισσότερα

Μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από στιγμιότυπα και αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς...

ΦΩΤΟ Από την ανάρτηση γιγαντοπανό στο Υπ. Ανάπτυξης και στον ΟΣΕ

Γιγαντοπανό σε Yπ. Ανάπτυξης και στον ΟΣΕ ΟΛΟΙ σήμερα στην Απεργία! 10.30 πμ στα Προπύλαια   https://flic.kr/s/aHBqjBfM1c

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει απόφαση για την Απεργία 28 Φλεβάρη

Απόφαση για την απεργία στις 28 Φλεβάρη, έχουν πάρει εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου...