Για την Υπουργό απασχόλησης Πετραλιά

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση και την υπουργό απασχόλησης Πετραλιά. Αφού με τον αντιασφαλιστικό νόμο ανέτρεψαν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, προετοιμάζουν ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις. Τώρα ανέλαβαν εργολαβικά να στηρίξουν τους μεγαλοαγρότες, τσιφλικάδες της φράουλας στην Ηλεία και τους τραμπούκους τους.

Ενώ σήμερα η υπουργός γνώριζε ότι το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο της για τους μετανάστες στην Ηλεία, αυτή έφυγε σαν λαγός. Και όχι μόνο αυτό. Παρέταξε μπροστά στο υπουργείο κατεβάζοντας τα σιδερόφραχτα κάγκελα 2 διμοιρίες ΜΑΤ με εντολή όποιος τολμήσει να περάσει την είσοδο να συλληφθεί.

Αντί λοιπόν να συλλάβουν τους τραμπούκους που χτύπησαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ και τους μετανάστες, έφεραν τα ΜΑΤ να συλλάβουν εργαζόμενους και στελέχη του ΠΑΜΕ που πήγαν να διαμαρτυρηθούν, να απαιτήσουν λύσεις στα προβλήματα των εργατών γης.

Το ΠΑΜΕ συνέβαλε καιρό πριν και θα συνεχίζει να συμβάλλει στην οργάνωση των εργατών γης για να βελτιωθούν οι συνθήκες δουλειάς και διαβίωσής τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να βγάλει τα συμπεράσματά της και να δώσει αποφασιστική, μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση, στην πλουτοκρατία, στην Ε.Ε., αλλά και στην ΓΣΕΕ που απαιτεί να δοθεί ζεστό χρήμα για να επιδοτήσει τους τσιφλικάδες, με την απεργία της 1ης Μάη και τη συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σ΄ όλη τη χώρα και στην Αθήνα στην πλατεία Συντάγματος στις 10.30 το πρωί.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Απεργία στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών – Συγκέντρωση στο υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Σε πανελλαδική απεργία προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών, μετά...

Νέο προπαρασκευαστικό τμήμα της Χορωδίας του ΠΑΜΕ και νέες παραστάσεις

Συνεχίζονται με επιτυχία τα προπαρασκευαστικά τμήματα της χορωδίας μας, που καθιέρωσε ο συναγωνιστής μουσικός...

Η Παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριοχήνες για το Σάββατο 31 Ιανουαρίου

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2026, στις 9.00 το πρωί στο web radio του ΠΑΜΕ...