ΚΥΜΑ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

0
image_pdfimage_print

 Με τη στήριξη δεκάδων Ομοσπονδιών και Συνδικάτων από όλο τον κόσμο, που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη 48ωρη απεργία στις 21 – 22 του Απρίλη, σηματοδοτείται η καμπάνια αλληλεγγύης της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ). «Οι αγώνες σας είναι και δικοί μας αγώνες», τονίζεται σε πολλά μηνύματα αλληλεγγύης προς τους αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα, ενώ εκφράζεται και η εμπιστοσύνη στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Η Ενωση Εργαζομένων σε Κατασκευές, Δασοκομία, Μέταλλο και Ενέργεια Αυστραλίας (CFMEU) σημειώνει: «Με την Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, οι αγώνες σας θα έχουν αντίκτυπο πέρα από τα σύνορα της χώρας».

«Συμπαραστεκόμαστε στο ταξικό εργατικό κίνημα στην Ελλάδα, στο ΠΑΜΕ, ενάντια στα μέτρα της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η Συνδικαλιστική Ενωση Εργαζομένων Βραζιλίας (UST – Brasil). Οπως τονίζει, ενώ η εργατική τάξη δέχεται τεράστια επίθεση, με τις δραστηριότητές του και τις μαζικές οργανώσεις του το ΠΑΜΕ είναι ο κύριος τροφοδότης της πάλης ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου.

O Σύλλογος Εργαζομένων Ινδονησίας (WPA – Indonesia) σημειώνει ανάμεσα σε άλλα πως αυτή η απεργία θα σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα πάλης ενάντια στον καπιταλισμό, που εκατοντάδες χρόνια τώρα έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να προσφέρει δικαιοσύνη, δημοκρατία, ειρήνη, ευημερία. «Αυτή η απεργία θα είναι μεγάλο μάθημα για την εργατική τάξη. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι κατά τη διάρκεια της απεργίας θα μάθουν να πιστεύουν στη δύναμή τους», τονίζεται.

Η Διεθνής Ενωση Συνδικάτων Μετάλλου της ΠΣΟ (UIS – MMM de la FSM) υπογραμμίζει πως καταλαβαίνουμε τη σημασία που έχουν οι εργατικοί αγώνες στην Ελλάδα και αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων. Παράλληλα, τονίζει τη σημασία της διεθνιστικής δράσης του ΠΑΜΕ, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν και καταλήγει: «Την κρίση να πληρώσουν οι καπιταλιστές».

Το Γραφείο της ΠΣΟ στη Χιλή χαιρετίζει το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους που «βρίσκονται στο πόδι σε πάνω από 60 πόλεις της Ελλάδας» για να αποκρούσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Επιπλέον, η Συσπείρωση Ομοσπονδιών Χιλής συμπαρίσταται στους απεργιακούς αγώνες, τονίζοντας πως και στη Χιλή πολλά από αυτά τα μέτρα εφαρμόζονται, με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους, όπως ότι οι άνεργοι ανέρχονται στα 8 εκατομμύρια.

«Καταδικάζουμε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης που εμπνέονται από τα συμφέροντα του κεφαλαίου», επισημαίνει η Γενική Ενωση Εργαζομένων στο Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα της Κόστα Ρίκα (ΑΝΕΡ – Costa Rica).

Εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Κατασκευές, στο Ξύλο και στις Βιομηχανίες οικοδομικών υλικών (UITBB), που εκπροσωπεί εκατομμύρια εργάτες σε όλο τον κόσμο, «επιθυμούμε να μεταφέρετε τους αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς στους Ελληνες εργάτες και το ΠΑΜΕ, τη μαχητική οργάνωσή τους. Τα μέτρα που αποφασίζουν οι κυβερνήσεις χτυπούν κυρίως τους εργαζόμενους, αυτούς που έχουν ήδη χτυπηθεί από την κρίση του καπιταλισμού». «Ο αγώνας σας είναι κομμάτι του παγκόσμιου αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στην εκμετάλλευση», καταλήγει.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη προσοχή τις αντεργατικές αποφάσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ σαν “λύση” στην κρίση που προκάλεσαν οι καπιταλιστές», τονίζει η Γενική Ομοσπονδία Ανθρακωρύχων Αιγύπτου (GTUWMQ) και θέτει το ερώτημα: «Γιατί οι εργάτες να πληρώσουν για την κρίση των εργοδοτών;». Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Εργαζομένων στο Εμπόριο στη λεκάνη του Νείλου εκφράζει την πλήρη συμφωνία της με τους αγώνες των εργαζομένων στην Ελλάδα και των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, όπως και με την απόφασή τους να προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία για τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Τη συμπαράστασή του τονίζει και το Συνδικάτο Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες στην Ισπανία (ΑST), εκφράζοντας τη στήριξή του στους αγώνες των εργαζομένων «ενάντια στα αντιδραστικά μέτρα που έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις καπιταλιστικές κυβερνήσεις της Ευρώπης για την εξυπηρέτηση και μόνο των συμφερόντων του κεφαλαίου». Η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μαδρίτης (CS Madrid) «στηρίζει τον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων και των ταξικών οργανώσεών τους, του ΠΑΜΕ, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαϊκών καπιταλιστικών κυβερνήσεων». Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Καταλονίας (CSC) τονίζει πως οι προτάσεις για έξοδο από την κρίση είναι σε αντίθετη κατεύθυνση από τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και της πλειοψηφίας του λαού. «Γι´ αυτό στηρίζουμε την απεργία σας στις 21 – 22 Απρίλη και καλούμε τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους της Ευρώπης να κάνουν το ίδιο». Η Ενωση Εκπαιδευτικών Αστούριας (Ισπανία) τονίζει ότι ο «αγώνας σας είναι και δικός μας, επειδή σε όλη την Ευρώπη οι ιμπεριαλιστικές πολιτικές αποσκοπούν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση ενός συστήματος που το ίδιο την προκάλεσε». Η Ομοσπονδία Κατασκευών και Ξύλου Γαλικίας (FCM Galega) σημειώνει πως απέναντι στις προσπάθειες του κεφαλαίου πρέπει να εντείνουμε τη διεθνιστική ταξική αλληλεγγύη, να δυναμώσουμε τον αντικαπιταλιστικό αγώνα για μιαν άλλη κοινωνία.

Η Διεθνής Ενωση Συνδικάτων Εργαζομένων στις Μεταφορές (Transport TUI) εύχεται στο ΠΑΜΕ η μαζική δράση για την απεργία να έχει μεγάλη επιτυχία και εκφράζει την αλληλεγγύη της στους Ελληνες εργάτες, «που είναι παράδειγμα αγώνα και αντίστασης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Ο αγώνας σας είναι αγώνας μας και μπορείτε πάντα να μας υπολογίζετε», σημειώνει.

«Μια μέρα θα απαλλαγούμε από κάθε μορφή καταπίεσης και εκμετάλλευσης». Με αυτή τη διαβεβαίωση, η Εθνική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Ξενοδοχεία Νιγηρίας (NUHPSW – Nigeria) σημειώνει πως ταυτίζεται με το ΠΑΜΕ και την απόφασή του να καλέσει τους εργαζόμενους σε 48ωρη απεργία και τονίζει τη δεδομένη παγκόσμια αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ινδίας (AIUTUC), ως μέρος της παγκόσμιας εργατικής τάξης, στέκεται αλληλέγγυα στους αγώνες της ελληνικής εργατικής τάξης, στη 48ωρη απεργία «ενάντια στα κυβερνητικά αντεργατικά μέτρα υπέρ της εργοδοσίας που αυξάνουν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, μειώνουν τις συντάξεις και περιορίζουν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη».

Στηρίζουμε τους αγώνες σας ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, τονίζει η Ομοσπονδία Συνδικάτων σε Αγροτική Παραγωγή, Τρόφιμα, Ποτά, Ξενοδοχεία, Τουρισμό Πορτογαλίας (FESAHT).

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Δημοκρατίας Μαλί στηρίζει το ΠΑΜΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για τα δικαιώματά τους.

Την αλληλεγγύη της στους αγώνες του ελληνικού λαού εκφράζει η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Αργεντινής (FJA), σημειώνοντας πως «μεταφέρουμε στις εφημερίδες μας τους αγώνες της εργατικής τάξης στην Ελλάδα».

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Πακιστάν (PLF), εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στους αγώνες της εργατικής τάξης της Ελλάδας, αποφάσισε στις 22 του Απρίλη να οργανώσει παράσταση διαμαρτυρίας στην πόλη Λαχώρη έξω από το Κέντρο Τύπου. Η Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων Πακιστάν (GFTU – Pakistan) στηρίζει τη γενική απεργία στην Ελλάδα και σημειώνει πως παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ιδιαίτερα την πίεση από την ΕΕ και το ΔΝΤ και εκφράζει την αλληλεγγύη της στο ΠΑΜΕ, στα δικαιώματα των εργατών της χώρας. Από την πλευρά της η Παν-πακιστανική Ομοσπονδία Συνδικάτων (APFUTU) στηρίζει τον αγώνα της ελληνικής εργατικής τάξης και του ΠΑΜΕ λέγοντας πως «η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται τώρα στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά των πολιτικών που προωθούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ και στηρίζονται από τη Νέα Δημοκρατία και την ελληνική αστική τάξη, προκειμένου να πληρώσει ο λαός την κρίση του συστήματος».

H Ομοσπονδία Συνδικάτων Μπαγκλαντές (BTUC) και η εργατική τάξη της χώρας καταδικάζουν την αντεργατική πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ και μάλιστα την επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. «Υποστηρίζουμε τον αγώνα του ΠΑΜΕ, ενωμένη η παγκόσμια εργατική τάξη!», καταλήγει.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.