ΠΑΜΕ Επισιτισμού-Τουρισμού για την 7ήμερη εργασία και την Ομοσπονδία

Δημοσιεύτηκε στις

7ήμερο με…χαμόγελα!

Η απούσα από όλους τους αγώνες των εργαζομένων του κλάδου ηγετική ομάδα  της Ομοσπονδίας Επισιτισμού  Τουρισμού, που έχει συνταχθεί πλήρως με τη συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, έχει πέσει σε μια κατρακύλα χωρίς  τέρμα.
 Αφού προσπάθησε να ξεκόψει τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου από την υπόθεση των Συλλογικών Συμβάσεων, μετατρέποντας την υπογραφή τους σε «ταγκό για δύο» (ηγετική ομάδα – ξενοδόχοι),
  Αφού συναίνεσε σε όλες τις χρόνιες απαιτήσεις της εργοδοσίας (κατάργηση 5ημερου και 8ωρου, μειώσεις μισθών και άλλων δικαιωμάτων),έρχεται τώρα, λίγες μόνο βδομάδες μετά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, να θεωρήσει με ανοιχτή επιστολή (!) «ατυχή στιγμή» την απαίτηση των μεγαλοξενοδόχων να εφαρμόζουν όποτε και όπου θέλουν την συλλογική σύμβαση, να νομιμοποιήσουν στην πράξη το σπαστό ωράριο.

Μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι τί γίνεται στους χώρους δουλειάς, ακόμη και μετά την επέκταση της ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων, μια που εφαρμόζεται μόνο όπου τα ταξικά Συνδικάτα παρεμβαίνουν και δεν κάνουν τα «στραβά μάτια» (όπως αυτά που έχουν με ευθύνη της καταντήσει σφραγίδες), κι ενώ το σπαστό ωράριο είναι κανόνας και όχι εξαίρεση.

Πρόκειται για άλλη μια προσπάθεια να ξεπλύνει τα εγκλήματα που έχουν και τη δική της υπογραφή, προετοιμάζοντας το έδαφος για νέες υποχωρήσεις, για την απόλυτη προσαρμογή του εργατικού κινήματος στις επιθυμίες των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Από την άλλη και η κλάψα της ηγετικής ομάδας της Ομοσπονδίας είναι απόλυτα κατανοήσιμη. Όπως κι η ίδια ομολογεί …έχει αποδείξει στην πράξη πως όποτε χρειάστηκε να συμβάλει από την μεριά της να κρατήσει τον κλάδο (των ξενοδόχων) «όρθιο» το έκανε, μη υπολογίζοντας συνδικαλιστικό και προσωπικό κόστος(!), ενώ οι ξενοδόχοι την «ξεπληρώνουν» με νέες απαιτήσεις, για παραπέρα ξήλωμα σε ό,τι έχει απομείνει από εργασιακά δικαιώματα.

Να μην παραπονιέται λοιπόν, ένα μήνα μετά την ιστορική πόζα στα γραφεία των ξενοδόχων, με τους τρεις προέδρους σε ένα καρέ (Μητσοτάκης, Τάσιος, Χότζογλου), όπου φαίνεται ότι οι «ιδέες» που ανταλλάξανε έπιασαν τόπο. Έτσι μάλλον εξηγείται η πρόσφατη αναφορά του προέδρου της ΝΔ στην 7ήμερη εργασία, την οποία πέρσι συνυπόγραψαν οι δυο άλλοι της φωτογραφίας (πρόεδρος των ξενοδόχων-πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων).

Καλά θα κάνουν οι θεματοφύλακες των συμφερόντων των εργοδοτών να μην κάνουν τον κόπο να
….μας «ξανασώσουν».

Οι εργαζόμενοι και τα ταξικά συνδικάτα θα έχουμε το νου μας, αξιοποιώντας την πείρα από τα πεπραγμένα όλη της «παρέας» στη φωτογραφία, από την οποία βέβαια λείπει εκπρόσωπος της κυβέρνησης, που φυσικά και επικυρώνει ή νομοθετεί όσα δεν προλαβαίνουν, ή δεν γίνεται να υπογράψουν οι «κοινωνικοί εταίροι».

Η δική μας δέσμευση είναι να οργανώσουμε τον αγώνα των εργαζομένων απέναντι σε όλους όσους
επιβάλλουν το νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...