ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΙΟΥΝΗ

image_pdfimage_print

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ

( Π. Ο . Ε. Υ. Γ. Τ. Π.)

Γραφεία Πειραιώς 1-Αθήνα

Τηλ. 210-5221137, 5238163

Αριθμός Πρωτ………30……                                                          Αθήνα 20/5/2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Δ.Σ της ομοσπονδίας αποφάσισε και με την σύμφωνη γνώμη των σωματείων του κλάδου την κήρυξη 24ωρης απεργίας για της 2 Ιούνη.

Απαιτούμε την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για να υπερασπιστούμε την δουλειά μας και το βιοτικό επίπεδο των οικογενειών μας.

Γνωρίζετε ότι το 2010 δεν υπογράφηκε συλλογική σύμβαση και τώρα βρισκόμαστε στα μισά του 2011 και ακόμη δεν έχουμε θετική απάντηση στα αιτήματα μας από την εργοδοσία.

Αξιοποιούν οι εργοδότες μας την συμφωνία ΓΣΕΕ-ΣΕΒ που έχει παγώσει τους μισθούς για 3 χρόνια.

Επιδιώκουν να χτυπήσουν την κλαδική συλλογική σύμβαση θέλουν να εξαφανίσουν μια μεγάλη κατάκτηση που το εργατικό κίνημα πέτυχε με αγώνες και αίμα πολλών δεκαετιών.

Θέλουν και προωθούν επιχειρησιακές συμβάσεις σαν προθάλαμο για τις ατομικές.

Αυτό θέλει πραγματικά η εργοδοσία να έχει απέναντί της τον εργαζόμενο μόνο και αδύναμο, έρμαιο στις ορέξεις της, μας εκβιάζουν συνεχώς με απολύσεις,

Θέλουν να δουλεύουμε με μισθούς και όρους εξαθλίωσης για να συνεχιστούν τα μεγάλα κέρδη τους ακόμα και στην περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης, επικαλούνται δυσκολίες ενώ είχαν τα προηγούμενα χρόνια απίστευτη κερδοφορία.

Την ίδια ώρα μας φορτώνουν συνεχώς με νέους φόρους με αύξηση του ΦΠΑ, την ακρίβεια, ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-τηλεφωνία, στα τρόφιμα, στα καύσιμα σε όλα τα είδη πρώτης ανάγκης.

Πληρώνουμε όλο και πιο ακριβά για υγεία και μόρφωση των παιδιών μας χτυπούν τη νεολαία με την κατάργηση του κατώτερου μεροκάματου για όσους είναι κάτω των 25 ετών.

Συνάδελφοι, δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω.

Δεν πάει άλλο. Η ομοσπονδία μας εδώ και καιρό έχει προβάλλει ένα πλαίσιο με αιτήματα μισθολογικά και άλλα που καλύπτουν ένα μέρος των απωλειών που είχαμε (ο πληθωρισμός το 2010 ήταν 5,5%).

Ενωμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στο κλάδο μας να αγωνιστούμε για να μην πέσουμε στην πλήρη εξαθλίωση. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας εμείς που παράγουμε τον πλούτο καθημερινά, που πληρώνουμε την κερδοφορία της εργοδοσίας με τον ιδρώτα μας δικαιούμαστε να ζήσουμε καλύτερα.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου τις άλλες ομοσπονδίες που δραστηριοποιούνται στο κλάδο μας να πάρουν δραστήρια μέρος στην απεργία στις 2 Ιούνη.

Να γίνει ο αγώνας υπόθεση όλων των εργατών του κλάδου ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ σε όλες τις επιχειρήσεις, συγκροτούμε απεργιακές επιτροπές.

Καλούμε ιδιαίτερα τους συναδέλφους μας που εργάζονται με άθλιες συμβάσεις εργασίας, τους εποχικούς, τους ενοικιαζόμενους, τους εργαζόμενους με δελτία παροχής υπηρεσιών, επίσης τους μετανάστες εργάτες του κλάδου, να παλέψουμε αδελφωμένοι ο αγώνας μας είναι κοινός.

Όλοι μαζί δίνουμε μάχη ενάντια στην απεργοσπασία και τις διασπαστικές ενέργειες της εργοδοσίας.

Καλούμε τις ομοσπονδίες τα εργατικά κέντρα, τα σωματεία όλων των άλλων κλάδων να συμπαρασταθούν στο δίκαιο αγώνα μας.

Έχουμε ανάγκη την αλληλεγγύη τους.

Ενωμένοι μπορούμε να επιβάλλουμε το δίκιο μας.

Μόνο οι θυσίες του αγώνα μπορεί να έχουν αποτέλεσμα.

Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.

Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων Το Δ.Σ

Ενωτικό σωματείο εργαζομένων COCA-COLA Αθήνας Ομοσπονδίας

Σωματείο εργαζομένων ΦΑΓΕ

Σωματείο εργαζομένων ΚΑΤΣΕΛΗΣ

Σωματείο εργαζομένων ΕΒΓΑ

Σωματείο εργαζομένων ΤΑSTY FOODS

Συνδικάτο εργαζομένων γάλακτος-τροφίμων-ποτών Ν.Λάρισας

Σωματείο εργαζομένων γάλακτος-τροφίμων-ποτών Ιωαννίνων

Σωματείο εργαζομένων ΠΑΚΟ ΕΛΛΑΣ Α.Ε – COCA-COLA 3E

Σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών

προϊόντων Κεντρικής Μακεδονίας

Comments are closed.