Οργάνωση κατά των απολύσεων

0
image_pdfimage_print

 

 Βιομήχανοι και Μεγαλέμποροι, αφού τοποθέτησαν στην κυβέρνηση τον υπάλληλό τους του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζουν το αντεργατικό τους έργο. Προχωρούν σε απολύσεις στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης. Επιτίθενται στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, στην ίδια τη ζωή της. Πετούν στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους, ενώ απ΄ την άλλη μεγαλώνει η κερδοφορία τους. Χαίρουν άκρας υγείας.

Τα πολυκαταστήματα ΝΟΤΟΣ COM ήδη προχώρησαν σε 8 απολύσεις, υλοποιώντας ένα γενικότερο σχέδιο που προβλέπει και νέες απολύσεις. Στην ίδια κατεύθυνση η βιομηχανία ΣΚΑΓΙΑΣ έκανε και αυτή 4 απολύσεις, με στόχο να προχωρήσει σε άλλες 36. Αξιοποιούν διάφορους τρόπους για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, όχι μόνο να αποδέχονται τις απολύσεις, αλλά κάποιοι εργάτες να μπαίνουν μπροστά για την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων της εργοδοσίας, να γίνονται συνένοχοι και συμμέτοχοι για να πληρώσουν την κρίση που η πλουτοκρατία δημιούργησε. Στην εταιρία ΣΚΑΓΙΑΣ, ομάδα αδίστακτων τραμπούκων απείλησαν στην περιοχή που μένει στέλεχος του ταξικού κινήματος με «συνέπειες» αν συνεχίσει να μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια της εταιρίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα άμεσα χωρίς καθυστέρηση να οργανώσουν την πάλη κατά των απολύσεων και με το όπλο της εργατικής αλληλεγγύης να δώσουν τη μάχη για να ανακληθούν οι απολύσεις από τι δύο εταιρίες. Να βρεθούν κοντά στους εργαζόμενους για να σπάσει η τρομοκρατία, ο αυταρχισμός. Να προχωρήσουν άμεσα σε Γενικές Συνελεύσεις. Να παρεμποδίσουν την υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δώσουν ούτε λεπτό ανοχής στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να μην πιστέψουν ότι θα τους σώσει η πολιτική του ΠΑΣΟΚ όταν μόλις πρόσφατα ο ΣΕΒ και το μεγάλο κεφάλαιο χειροκρότησαν την ενθρόνισή του στην κυβέρνηση και τώρα το καλούν να εξοφλήσει τα γραμμάτια που χρωστάει. Να βγάλουν συμπεράσματα και να καταδικάσουν τη ΓΣΕΕ που χειροκρότησε και αυτή την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Να ξεφύγουν από αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες. Το κεντρικό ζήτημα που αναδείχνεται καθημερινά είναι ή με τα μονοπώλια, ή με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Αυτό πρέπει να συζητιέται καθημερινά στους χώρους δουλειάς, δηλαδή ο δρόμος ανάπτυξης για το λαό, που έχει στόχαστρό του την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών της εργατικής τάξης. Που ο πλούτος θα γίνει ιδιοκτησία του παραγωγού του, δηλαδή της εργατικής τάξης.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.