Για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

0

 

Σήμερα 26 Ιούνη, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, απευθυνόμαστε στους νέους εργαζόμενους, άνεργους, σπουδαστές, μετανάστες να σκεφτούν καλά την αιτία του προβλήματος των ναρκωτικών. 

Ποιοι έχουν συμφέρον από μια νεολαία εξαρτημένη από τα ναρκωτικά; Οι ίδιοι που έχουν συμφέρον να δουλεύουμε για 400 ευρώ, προτιμούν στο σχόλασμα θολωμένοι να ψάχνουμε τη λύση στα ναρκωτικά. Είναι το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι, που πλασάρουν επικίνδυνες πολιτικές της ΕΕ για το ζήτημα των ναρκωτικών.

Aυτοί που πασχίζουν να νομιμοποιήσουν τη χρήση των ναρκωτικών, να τα διαχωρίσουν σε σκληρά και μαλακά, την ίδια στιγμή στηρίζουν την ανυπαρξία πρόληψης και κοινωνικής επανένταξης, διαφημίζουν την υποκατάσταση με μεθαδόνη ως θεραπεία, ενώ υποχρηματοδοτούν τα στεγνά θεραπευτικά προγράμματα. 

Κανένας συμβιβασμός με τη «Ναρκωκουλτούρα» και με τα προγράμματα που αντί να οδηγούν στην απεξάρτηση και στην πάλη για δικαιώματα και αξιοπρεπή ζωή, συντηρούν την εξάρτηση δεκάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων κρατώντας τους στο περιθώριο της ζωής και οδηγώντας τους στο θάνατο.

Υψώνουμε μπόι σε αυτούς που θέλουν μια νεολαία απαθή και μαστουρωμένη. Καλούμε όλους τους νέους να δώσουν τη μάχη οργανωμένα, συλλογικά μέσα από τα Συνδικάτα, τους Συλλόγους Σπουδαστών, τις Λαϊκές Επιτροπές για δουλειά με δικαιώματα, για μόρφωση, υγεία, πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό. 

Καλούμε τα σωματεία, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να πολλαπλασιάσουν τις πρωτοβουλίες και τις δραστηριότητές απέναντι στη ναρκωκουλτούρα, να συζητήσουν πλατιά με τους νέους εργάτες κυρίως, την πρόταση αγώνα ενάντια σε κάθε είδους υποκατάστατο.

Η Γραμματεία Νέων

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.