Ενεργός κα ανενεργός χρόνος εργασίας

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απόφαση του Αρείου Πάγου που νομιμοποιεί τις αξιώσεις των μονοπωλίων υλοποιώντας τις κατευθύνσεις και οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον ενεργό και ανενεργό χρόνο εργασίας.

Η απόφαση αυτή καταργεί το βασικό εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων όπως είναι ο σταθερός και ημερήσιος χρόνος εργασίας, καταργεί το οκτάωρο ή 7ωρο σε άλλους κλάδους, την μόνιμη και σταθερή δουλειά, τις ΣΣΕ. Η εφαρμογή του θα μετατρέψει σε σύγχρονα σκλαβοπάζαρα τους εργασιακούς χώρους.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως και το ΠΑΣΟΚ που δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή για την υλοποίηση αυτής της αντεργατικής- αντιλαϊκής πολιτικής ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ σε βάρος όλων των εργαζομένων της χώρας μας. ΣΥΝ και ΛΑΟΣ όσο κι αν προσπαθούν να αθωώσουν την Ε.Ε., το κεφάλαιο και την πολιτική του είναι ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ στο έγκλημα. Δεν πρέπει να ξεχνούν οι εργαζόμενοι την έκθεση Σέρκας που την ψήφισαν με χέρια και με πόδια.

Ο Άρειος Πάγος και συνολικά η δικαιοσύνη και με αυτή τους την ενέργεια ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ότι τα περί δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης είναι ΚΟΥΡΝΙΑΧΤΟΣ στα μάτια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Στην ουσία είναι μηχανισμός υλοποίησης της αντεργατικής πολιτικής και αξιοποιείται για να προστατέψει και να προωθήσει αυτή την πολιτική.

Ήταν και είναι πάντα στο πλευρό της εξουσίας της πλουτοκρατίας. Εξάλλου είναι πολύ πρόσφατο το «Ανακοινωθέν» του Προέδρου του Αρείου Πάγου για το «τελεσθέν έγκλημα» ενάντια στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, που ήταν τροχιοδεικτική βολή και οδηγία σε όλους τους δικαστές για να καταδικάζουν και να ποινικοποιούν τους εργαζόμενους και τους αγώνες τους.

Το ΠΑΜΕ, όλο το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα , όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας δεν θα καθίσουν με σταυρωμένα τα χέρια και να παρακολουθούν την κατεδάφιση όλων των κατακτήσεων της τάξης μας. Μπορούν, έχουν την δύναμη να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους να διεκδικήσουν τον κόπο τους αφού μόνο αυτοί παράγουν. Να μην πειθαρχήσουν στις αντεργατικές πολιτικές.

Να οργανώσουν την πάλη της εργατικής τάξης. Να συνειδητοποιήσουν ότι η πάλη για τα δικαιώματα της και την βελτίωση της θέσης της περνάει μέσα από την καταδίκη και τον απεγκλωβισμό από τα κόμματα που υπηρετούν και στηρίζουν τις αποφάσεις του κεφαλαίου, της ΕΕ. Να ξεφύγουν από τα νύχια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που είναι συνέταιρος της πλουτοκρατίας και συναινούν με τις αντεργατικές πολιτικές. Να ορθώσουν τείχος απέναντι στην προσπάθεια να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι.

Να αποκρούσουν αποτελεσματικά και νικηφόρα την αντεργατική- αντιλαϊκή επίθεση του κεφαλαίου των δυνάμεων του, της Ε.Ε. που μαζί με την «ανεξάρτητη δικαιοσύνη» και τους άλλους μηχανισμούς της αστικής εξουσίας πρωτοστατούν να την εφαρμόσουν και να την υλοποιήσουν .

Οι εργαζόμενοι της χώρας μας και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα να δημιουργήσουν κλίμα μαζικής καταδίκης αυτών των δυνάμεων στις ευρωεκλογές και στις εθνικές όταν γίνουν. Να στείλουν μαζική, αποφασιστική απάντηση και με την μαζική τους συμμετοχή στις Πρωτομαγιάτικη Απεργία και στις Συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα 10.30 π.μ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.