Μεγαλειώδεις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις

0
image_pdfimage_print

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ. χαιρετίζει τους χιλιάδες Απεργούς και Διαδηλωτές, που πήραν μέρος στις σημερινές μεγαλειώδεις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις.

Οι προσπάθειες των Βιομηχάνων, να κλείσουν τα εργοστάσια και να δώσουν υποχρεωτικές άδειες στο προσωπικό, όπως και η συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης να «μεταθέσει»την Εργατική Πρωτομαγιά, έπεσαν στο κενό.

Η μαζικότητα, η μαχητικότητα και ο ενθουσιασμός των συγκεντρώσεων, που οργάνωσε το Π.Α.ΜΕ. σε 54 πόλεις της χώρας, ανέδειξαν την ταξική ενότητα της εργατικής τάξης και την απόφαση πλατειών λαϊκών στρωμάτων να οξύνουν την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση, το Κεφάλαιο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ταυτόχρονα, σημαντική και πολυσήμαντη είναι η αδιαφορία που έδειξαν οι εργαζόμενοι στα «κελεύσματα»του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Η συγκέντρωση της Αθήνας ήταν πραγματικά εντυπωσιακή.

Η παρουσία του Πρεσβευτή της Παλαιστίνης κυρίου Αμπντάλα Αμπντάλα όπως και η παρουσία του Pedro Eusse από τη Βενεζουέλα, υπογράμμισαν το διεθνιστικό πνεύμα της διαδήλωσης.

Η μεγάλη αυτή διαδήλωση ήρθε επίσης να αποκαλύψει τις μεθόδους του παρελθόντος που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αφού η περιφρούρηση του Π.Α.ΜΕ. συνέλαβε μέσα στην πορεία «διαδηλωτή μαϊμού» με κουμπούρι και φοιτητική ταυτότητα.

Καταδικάζουμε την αναβίωση του «συνδικαλιστικού της Ασφάλειας».

Δηλώνουμε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θα συνεχίζει να ξεσκεπάζει αυτά τα γεγονότα και δεν θα καμφθεί μπροστά στην ένταση του αυταρχισμού και της κρατικής βίας.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.