Απολύσεις στην ACS

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της ACS, γιατί προκλητικά προβαίνει σε απολύσεις εργαζομένων με πολλά χρόνια υπηρεσίας. Η ACS αξιοποιώντας την οικονομική κρίση, που το κεφάλαιο με την αντεργατική του πολιτική δημιούργησε, προσπαθεί να τη φορτώσει στις πλάτες των εργαζομένων. Η επιχείρηση με τεράστια κέρδη προκαλεί και επιτίθεται στους εργαζόμενους. Θέλει να απαλλαγεί από εργαζόμενους με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας, θέλει να αξιοποιήσει όλο το αντεργατικό πλαίσιο με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Ένοχοι και υπόλογοι γι΄ αυτή την κατάσταση μαζί με την εργοδοσία είναι η Ν.Δ. και η κυβέρνησή της, γιατί με την αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει «οπλίζει» το χέρι των εργοδοτών. Ένοχο επίσης είναι και το ΠΑΣΟΚ, γιατί όχι μόνο στηρίζει αυτή την πολιτική, αλλά έχει φροντίσει να στρώσει το δρόμο για την υλοποίηση της με νόμους και νομοσχέδια για αρκετά χρόνια που κυβερνούσε.

Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ είναι σαν το ένα χέρι που νίβει τ’ άλλο και τα δυο τους (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) το πρόσωπο και τα κέρδη της πλουτοκρατίας.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και της ACS να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο της κάθε πολιτικής δύναμης. Nα μη φοβηθούν και να συμμετέχουν μαζικά στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.