ΤΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΤΟΥ 2002

0
image_pdfimage_print

 

Και από τη χθεσινή συνάντηση της Γραμματείας Γυναικών της ΑΔΕΔΥ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Δρυ, διαπιστώθηκε ότι η Κυβέρνηση εμμένει στη μη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος και στους δυο συζύγους.

Ο Υπουργός , με προκλητικό τρόπο αρνήθηκε την αναδρομική καταβολή του επιδόματος και επίσης την καταβολή αυτού του επιδόματος και στις μονογονικές οικογένειες και στους διαζευγμένους. Απλώς αρκέσθηκε για την απόδοση του και στους δυο συζύγους μέσα στο 2002 χωρίς να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία.

Μάλιστα, προκλητικά παρουσίασε αυτή τη γενικόλογη δέσμευσή του , ως έκφραση κοινωνικής ευαισθησίας της Κυβέρνησης, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι αυτό το επίδομα, η ίδια Κυβέρνηση το περιέκοψε από το 1984 για τους πολλούς και από το 1997 για όλους, γεγονός που καταδικάσθηκε και από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο το οποίο αποφάσισε την υποχρέωση της Κυβέρνησης να το καταβάλλει.

Μετά από αυτά είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν μέτωπο αγώνων για το δικαίωμα τους στο οικογενειακό επίδομα και να διεκδικήσουν την άμεση αναδρομική καταβολή του και στους δύο συζύγους, από τότε που περικόπηκε και σε ύψος που να αντιστοιχεί στις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Share.

Comments are closed.