Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων

0
image_pdfimage_print

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου

 

Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μέσα σε ελάχιστες γραμμές στο πλαίσιο μιας πολύ- τροπολογίας επιχειρεί να «προστατέψει» τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσουν τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους τα ταμεία στο πρόγραμμα  ανταλλαγής ομολόγων που «κουρεύει» τα αποθεματικά των ασφαλιστικών φορέων κατά 21% τουλάχιστον σε πρώτη φάση.

Επιχειρεί να θωρακίσει το νομικό καθεστώς για να επεκταθεί η καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων μέσω αγοράς χρηματιστηριακών και άλλων τραπεζοπιστωτικών προϊόντων.

Αποτελεί άλλη μια τρανταχτή απόδειξη ότι όλα όσα ειπώθηκαν από την Κυβέρνηση και κάποιες διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων ότι «διασφαλίζονται» οι εισφορές των εργαζομένων και ότι δεν κινδυνεύουν τα αποθεματικά τους είναι ψέματα μυθικών διαστάσεων.

Το ΠΑΜΕ έχει κατ’ επανάληψη προειδοποιήσει ότι ήδη οι πενιχρές συντάξεις και παροχές και μέσα από αυτές τις εξελίξεις θα βρεθούν σε πολύ μεγάλο κίνδυνο. Οι πιθανότητες παύσης πληρωμών, συντάξεων και παροχών είναι περισσότερο ορατές. Η εξέλιξη αυτή  είναι ενταγμένη στην προσπάθεια Κυβέρνησης- Κεφαλαίου – ΕΕ που έχει σα στόχο να φορτώσει τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων.

Στη βάση αυτή απαιτούμαι να καταργηθεί η εν λόγω «ρύθμιση» και προειδοποιούμε τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων που χρησιμοποιούν τα αποθεματικά για να προστατευτούν οι πιστωτές της ελληνικής πλουτοκρατίας και τα κέρδη των μονοπωλίων, ότι θα συναντήσουν τη σφοδρή αντίδραση των εργαζομένων. Να έχουν κατά νου ότι δεν τους γλιτώνει από ευθύνες καμιά τροπολογία σε περίπτωση που συμμετάσχουν σε εγκλήματα σε βάρος των ασφαλισμένων μέσα από τη λεηλασία των αποθεματικών των ταμείων.

Έχουν χρέος μαζί με την εργατική τάξη να διαφυλάξουν το μόχθο που της ανήκει. Παράλληλα, καταγγέλουμε και την πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ η οποία προς τον παρόν «ποιεί την νήσσαν».

Οι παραπάνω εξελίξεις είναι μέρος της στρατηγικής των συμφερόντων των μονοπωλίων η οποία επιτάσσει το σάρωμα του εναπομείναντος κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, τη μείωση συντάξεων κλπ.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί και διεκδικεί να πληρωθούν στο ακέραιο με διάφορους τρόπους οι απώλειες απ’ το τζογάρισμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων από κράτος και εργοδοσία.

Share.

Comments are closed.