Κεντρική Προκήρυξη ΔΕΘ

0

ΕΡΓΑΤΕΣ – ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ – ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ – ΝΕΟΙ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ 

ΜΕ ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ – ΚΛΑΔΟΥΣ – ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ – ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ

ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΛΑΪΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ  6.00 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ

ΔΥΟ ΔΡΟΜΟΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ

Ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

 Ή ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι,

Χρόνια  ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα για σένα και την οικογένεια σου. Τα παιδιά σου βρίσκονται σε κίνδυνο.

Ο φόβος ΔΕΝ σε έσωσε. Σε φτώχυνε, σε οδηγεί στη πλήρη εξαθλίωση.

Όσοι έλεγαν και όσοι πίστεψαν ότι οι θυσίες έχουν τέλος, διαψεύστηκαν.

Πληρώνεις και θα πληρώνεις πανάκριβα 

Τις κυβερνήσεις που εκλέχθηκαν, τα δάνεια και τα μνημόνια που υπέγραψαν

Την Ευρωπαϊκή Ένωση με τα κέρδη στους λίγους και τη φτώχεια στους πολλούς

Το χρέος που δεν δημιούργησες εσύ αλλά τα αμύθητα πλούτη του κεφαλαίου

Την απάτη ότι ο πλούτος που ΕΣΥ παράγεις  πρέπει να μείνει στα χέρια τραπεζιτών, βιομήχανων, εφοπλιστών, επιχειρηματιών για να υπάρχουν δουλειές

Τώρα πια έχεις πείρα

ΚΑΘΕ ανοχή και υποχώρηση, ΚΑΘΕ  αυταπάτη είναι βήμα εξαθλίωσης.

Τώρα έχεις ευθύνη

Να ξεχωρίσεις φίλους και εχθρούς ή όσους παριστάνουν τους «φίλους»

Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου, ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ.

Με κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η γεύση δεν αλλάζει.

Τα μέτρα της αντιλαϊκής λαίλαπας είναι και θα είναι εδώ, θα χειροτερεύουν.

Όσο κυρίαρχος στόχος της πολιτικής θα είναι να σωθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα  τραπεζιτών και βιομήχανων, η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα παίρνουν συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα, θα φτιάχνουν συνεχώς νέα μνημόνια.

Το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 + 2,5 δις Ευρώ της συγκυβέρνησης που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές είναι ακόμα χειρότερο. Τσακίζουν πάλι:

Μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κοινωνικά επιδόματα και πρόνοια. Τα ασφαλιστικά ταμεία αφού καταληστεύθηκαν για χρόνια, πάνε για στάση πληρωμών συντάξεων και περίθαλψης.

Οι μισθοί κόβονται πάνω από 50% με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις, μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.

Στις χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα προσθέτουν εφεδρείες – απολύσεις  χιλιάδων υπαλλήλων.

Γονατίζουν με νέους φόρους και χαράτσια τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν πια να επιβιώσουν. Η καθημερινή σίτιση έχει γίνει πλέον μαζικό πρόβλημα.

Διαλύουν τα νοσοκομεία, κόβουν τα φάρμακα από τους ασθενείς που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού.

Ξεχαρβαλώνουν σχολεία και πανεπιστήμια, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς.

Πουλάνε σε ιδιώτες ότι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εκτάσεις, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, Τράπεζες, Ύδρευση κ.λ.π.). Ιδιωτικοποιώντας την Αγροτική Τράπεζα δίνουν την αγροτική γη σε ιδιώτες, ξεριζώνουν τους αγρότες με τη «βοήθεια» της Ευρωπαϊκής Αγροτικής πολιτικής

Τα μικρομάγαζα κλείνουν κατά χιλιάδες μπροστά στον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων που  εκτοξεύουν  τιμές και ακρίβεια.

Η ανεργία χτυπά κάθε σπιτικό ιδιαίτερα τους νέους, ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ όταν με νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια και αντεργατικούς νόμους πλουτίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.  

Οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η τρόικα, το κεφάλαιο ξέρουν ότι προκαλούν την λαϊκή οργή . Προσπαθούν να την ελέγξουν, να την κάνουν ακίνδυνη.      

Χτυπάνε εκεί που ξέρουν ότι κινδυνεύουν: τους οργανωμένους, ταξικούς αγώνες των εργαζόμενων με ΜΑΤ και δικαστήρια. Χτυπάνε τις ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.

Η καταστολή πάει χέρι – χέρι με την εξαθλίωση.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τρομοκρατεί για να περάσει  τα νέα μέτρα   υποσχόμενη «επιμήκυνση» του χρέους δηλαδή επιμήκυνση των μνημονίων και των μέτρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αφού ξέχασε την κατάργηση των μνημονίων, εξαπατά για τη δυνατότητα «αναδιαπραγμάτευσης» τους. Ζητά τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τραπεζίτες αλλά χωρίς τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Αυτό δεν έγινε πουθενά στην Ευρώπη, όπου παίρνονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα.  Κρύβουν από το λαό ότι η ολοκληρωτική χρεοκοπία του έχει ήδη δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να στηριχθεί η ανάκαμψη του καπιταλισμού και των κερδών του κεφαλαίου πάνω στη μόνιμη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση του λαού. 

Παρά τους καυγάδες στις τηλεοράσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται «αρμονικά» στη ΓΣΕΕ, στα σωματεία, στους κλάδους και τις επιχειρήσεις. Υπογράφουν από κοινού δεκάδες συμβάσεις προδοσίας (εμπόριο, τουρισμός, επισιτισμός, κλινικές, δεκάδες εργοστάσια) με μειώσεις μισθών από 20% – 40%. Σιωπούν στις απολύσεις, τη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.

Με τη λογική του «μικρότερου κακού» καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε περισσότερη φτώχεια. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός κάθε χρώματος πρέπει  να πεταχτεί πάνω από τη πλάτη των εργαζόμενων. Να αλλάξουν γοργά και αποφασιστικά οι συσχετισμοί στα σωματεία, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις, το Π.Α.ΜΕ.

ΟΠΟΙΟΣ βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση του λαού, όποιο χρώμα κι’ αν έχει, είναι εχθρός του.

Οι πρόσφατες εκλογές δεν έλυσαν το πρόβλημα του λαού αλλά δυσκόλεψαν τη κατάσταση. 

Όταν η επιβίωση του λαού κινδυνεύει, είναι η ώρα για καθαρές επιλογές. Δεξιές «επιμηκύνσεις» και «αριστερές αναδιαπραγματεύσεις» των μνημονίων είναι κοροϊδία.

Να καταργηθούν ΑΜΕΣΑ όλα οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι νόμοι που τις υλοποιούν. Να στηριχτεί από τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους κάθε ιδεολογίας η σχετική πρόταση νόμου που κατάθεσε το ΚΚΕ γιατί μας αφορά όλους.

Να οργανωθεί ΤΩΡΑ και, πρώτα’ απ’ όλα μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, από ζωντανά, μαχητικά, μαζικά συνδικάτα η εργατική – λαϊκή πάλη για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων, να καταργηθούν τα προηγούμενα.

Χωρίς οργάνωση, σχέδιο, αντοχή, πολιτικοποίηση του αγώνα, τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τις φοροεπιδρομές, τη περικοπή επιδομάτων, τη διάλυση της υγείας, της πρόνοιας της παιδείας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων, το ξεριζωμό των φτωχών αγροτών, το ξεριζωμό της νεολαίας, μια προοπτική ελπίδας μπορεί να έχει :

Τη Κοινωνική Συμμαχία εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη κοινή δράση ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ, μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες, τις λαϊκές επιτροπές που πρέπει να ξεφυτρώσουν παντού. Με ένα στόχο κοινό :

Τη κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων,

Μονομερή διαγραφή του χρέους

Αποδέσμευση  από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ριζικές ανατροπές και αλλαγές που θα φτάνουν ως την εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Με τη γνώση ότι ο καπιταλισμός σάπισε και μπορεί να γεννά μόνο ανεργία, φτώχεια, δυστυχία. Για μια οικονομία στην υπηρεσία του λαού, σε μια κοινωνία με την εξουσία στα χέρια του λαού.          

Αύγουστος 2012

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.