Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στις τράπεζες- ασφαλιστικές και άλλες εταιρείες στο χρηματοπιστωτικό σύστημα

0
image_pdfimage_print

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ, ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στον κλάδο που παλεύουν μέσα από τα επιχειρησιακά σωματεία, που έχουν πρωτοστατήσει στη δημιουργία κλαδικών σωματείων και επιτροπών αγώνα, που προειδοποίησαν τους εργαζόμενους για τις εξελίξεις και αντιπαλεύουν καθημερινά την επίθεση εργοδοσίας, κυβέρνησης και ΕΕ, συνειδητοποιούν ακόμα καλύτερα ότι είναι απόλυτα αναγκαίο στις σημερινές συνθήκες να γίνουν γρήγορα βήματα ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος στον κλάδο.

Παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους στις τράπεζες, στις ασφαλιστικές, στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας ,ώστε να δημιουργήσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για ένα κίνημα μαχητικό, μαζικό,ταξικά προσανατολισμένο, ικανό να συγκρουστεί με την αγριότητα του συστήματος και την επιθετικότητα των εργοδοτών.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ

Εδώ και πολύ καιρό το συνδικαλιστικό κίνημα στον κλάδο δεν μπορεί να προχωρήσει, να αντιστοιχηθεί με την επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι. Σήμερα που απαιτείται οργάνωση, μαζικότητα, αντοχή και αγωνιστική διάθεση αυτό παραμένει βαλτωμένο με έντονα στοιχεία εκφυλισμού και ανυποληψίας εξαιτίας της στάσης των ηγεσιών στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Την ώρα που οι ασφαλιστικές, οι Τράπεζες και οι θυγατρικές τους, «δημόσιες» και ιδιωτικές, σαρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ και οι άλλοι:

  • Συστηματικά καλλιεργούν την αντίληψη ότι οι εξελίξεις στις τράπεζες είναι ευθύνη κάποιων τραπεζιτών και όχι της στρατηγικής της ανταγωνιστικότητας και της απελευθέρωσης, της ενιαίας δηλ. στρατηγικής του κεφαλαίου και των τραπεζιτών.

  • Συμφώνησαν στις ανατροπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και στο διαχωρισμό των εργαζομένων.

  • Κάνουν τα στραβά μάτια στην εργοδοτική τρομοκρατία, στις απλήρωτες υπερωρίες, στην εντατικοποίηση ,στους ενοικιαζόμενους και συμβασιούχους στον κλάδο. Πίσω από τις αντικυβερνητικές τους κορώνες, διασπούν τον κλάδο κατά Τράπεζα, ανάλογα με τη σχέση εργασίας, σε παλιούς που θα φύγουν με «πακέτα» και σε νέους που έτσι κι αλλιώς δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.

  • Αγωνιούν για τον αθέμιτο ανταγωνισμό των τραπεζών την ώρα που καταργούνται οι ΣΣΕ.

  • Καλλιεργούν αυταπάτες περί δημόσιων πυλώνων, κοινωνικού ρόλου των τραπεζών, για συγχωνεύσεις που θα στηρίζουν την οικονομία και θα διατηρούν τις θέσεις απασχόλησης κρύβοντας ότι αυτά αντικειμενικά θα συνοδευτούν με νέα επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ,μείωση των θέσεων εργασίας και αλλαγή εργασιακών σχέσεων.

Οι ηγεσίες αυτές αναδεικνύονται σε γερό στήριγμα του τραπεζιτικού κεφαλαίου στη διαχείριση της κρίσης προς όφελός του. Είναι σε πλήρη διάσταση με τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων.

Συμβάλλουν στο να καλλιεργείται στους εργαζόμενους κλίμα ενσωμάτωσης, φόβου , μοιρολατρίας και ατομικής λύσης .Είναι δύναμη καθυστέρησης των αγωνιστικών διαθέσεων, της ενότητας και της οργάνωσης της πάλης. Προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του ώστε να βρίσκουν στο δρόμο τους τα λιγότερα εμπόδια.

ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ Η ΘΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ

Είναι δική μας υπόθεση αν θα έχουμε συνδικάτα υποχείρια της εργοδοσίας και των ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ή συνδικάτα ταξικά που θα μάχονται την ενιαία πολιτική των μονοπωλίων και των τραπεζιτών.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους εργαζόμενους, εκτός από το να προχωρήσουν στην ανάπτυξη των αγώνων,  στην οργάνωση της πάλης στο σύνολο του κλάδου, σε συντονισμό με το σύνολο της εργατικής τάξης. . Να συγκρουστούν με το ‘’συνδικαλισμό’’ της εξυπηρέτησης, του ρουσφετιού και της λογικής του εφικτού που εκφυλίζει τις συνειδήσεις των εργαζομένων. Να απαλλαγούν από δεσμεύσεις και να παραμερίσουν τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που καλούν σε συμβιβασμό. Προϋπόθεση για να ανασυνταχθεί το κίνημα είναι η ρήξη με τη γραμμή της ενσωμάτωσης και του συμβιβασμού, η χρεοκοπία των απόψεων περί συνεργασίας και φιλίας τραπεζιτών –εργαζομένων και κοινωνίας.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

Όσα η εργατική τάξη με αγώνες και θυσίες κατέκτησε σε έναν αιώνα ισοπεδώθηκαν μέσα σε λίγους μήνες από το μαύρο μέτωπο Κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – Κεφαλαίου – ΝΔ και ΛΑΟΣ.

Οι νέοι φόροι, τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι εφεδρείες, οι απολύσεις, το τσεκούρι στις παροχές υγείας, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας και η ισοπέδωση του Δημόσιου Σχολείου δε γίνονται για να σωθεί η χώρα. Η λεηλασία των ταμείων με την ανταλλαγή των ομολόγων, η επίθεση στις επικουρικές συντάξεις και στα ΒΑΕ δε γίνονται για να σωθεί η χώρα. Δεν πάνε τα παιδιά μας στο σχολειό χωρίς βιβλία για να μειωθεί το έλλειμμα. Η κατάργηση του κατώτερου μισθού και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δε γίνεται για να καλυφθεί το έλλειμμα. Είναι απαίτηση των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλοεπιχειρηματιών. Το δηλητήριο που χύνουν κάθε μέρα ανάμεσα στους εργαζόμενους στο δημόσιο, στα “ρετιρέ” και στον ιδιωτικό τομέα δεν είναι για να μειωθεί το χρέος.

Τα μέτρα δεν παίρνονται για να σωθεί ο λαός αλλά για να σωθούν οι καπιταλιστές.

ΑΡΝΗΣΟΥ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης οι συγχωνεύσεις και εξαγορές των τραπεζών είναι αντικειμενική ανάγκη για τους τραπεζίτες και το κεφάλαιο προκειμένου να θωρακίσουν τα κέρδη τους.

Προκειμένου να μειώσουν τις ζημιές από το κούρεμα, τα επισφαλή δάνεια και την επιμήκυνση των κρατικών ομολόγων και να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό ντόπιο και ξένο. Κανένα όφελος δε θα έχουν οι εργαζόμενοι από αυτές τις εξελίξεις, αντίθετα θα δεχτούν μεγαλύτερη επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα. Κανένα όφελος δε θα έχουν οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες τα λαϊκά νοικοκυριά που απέναντί τους θα έχουν πιο ισχυρά μονοπώλια, έναν πιο ισχυρό τοκογλύφο.

Οι όποιες αντιθέσεις και διαφοροποιήσεις μεταξύ των τραπεζών («δημόσιες»-ιδιωτικές, «ελληνικές»-«ξένες») δεν αλλάζουν την απόλυτη συμφωνία των τραπεζιτών και των μονοπωλίων ότι πρέπει να φτηνύνει η εργατική δύναμη, να αυξηθεί η εκμετάλλευση των εργαζομένων, για να θωρακίσουν την κερδοφορία και της ανταγωνιστικότητα και να βγουν αλώβητοι από την κρίση.

Τα μέτρα παίρνονται και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα , σε όλες τις χώρες της ΕΕ για να δημιουργηθούν οι όροι και τώρα και μετά την κρίση για μεγαλύτερη κερδοφορία από τη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων. Είναι μέτρα που λεηλατούν το λαό προς όφελος συνολικά του κεφαλαίου

ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑΣΗ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΧΕΡΙΑ. Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ, Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ, ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΘΕΣΗ

Σήμερα που το τραπεζιτικό κεφάλαιο ενώνεται, συγχωνεύεται ή εξαγοράζεται, που συμμαχεί με το υπόλοιπο βιομηχανικό και εφοπλιστικό κεφάλαιο, οι εργαζόμενοι πρέπει να χτίσουν τη δική τους ενότητα τη δική τους συμμαχία.

Η πάλη κατά τράπεζα στις σημερινές συνθήκες δεν μπορεί να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Απαιτείται οργάνωση σε κλαδικό επίπεδο. Για αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν πρωτοβουλία και να προχωρήσουν με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, για τη συγκρότηση επιτροπών αγώνα στη δουλειά, επιτροπών του ΠΑΜΕ στο νομό και στην περιοχή. Σε συντονισμό με τις κατά τόπους γραμματείες του ΠΑΜΕ και τα κλαδικά σωματεία που ήδη αναλαμβάνουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες, να οργανωθεί μαζική αντίθεση και αντίσταση με κάθε τρόπο. Να χτίσουμε τη δική μας συμμαχία με τους φτωχούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τα καταχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά

Άλλωστε οι τραπεζοϋπάλληλοι βιώνουν κάθε μέρα την απόγνωση των οικογενειών που καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα στη δόση του δανείου και στο γάλα του παιδιού τους.

Αρνούμαστε τις θυσίες για τα κέρδη και την κρίση της πλουτοκρατίας

ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ

Οι τραπεζίτες θα εντείνουν την επίθεσή τους. Θα απαιτήσουν μειώσεις μισθών, προγράμματα εφεδρείας, διευθέτηση του χρόνου εργασίας, κατάργηση ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση θέσεων εργασίας και σταθερής δουλειάς. Οι πρόθυμοι συνδικαλιστές θα συμβιβαστούν στο όνομα δήθεν της διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Για άλλη μια φορά θα γίνουν ο δούρειος ίππος για να περάσουν τα σχέδια της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Στον πόλεμο που διεξάγεται θα απαιτηθούν σκληροί, οργανωμένοι και ταξικά προσανατολισμένοι αγώνες. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την οργάνωση αυτής της πάλης στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του κλάδου και των επιχειρησιακών σωματείων. Υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει λύση. Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ παντού. Ο ρόλος του ΠΑΜΕ στην ανάπτυξη και τον προσανατολισμό των αγώνων συνολικά της εργατικής τάξης ήταν και είναι καθοριστικός. Χωρίς την παρουσία του ΠΑΜΕ τα μέτρα θα ήταν χειρότερα, θα είχαν περάσει ταχύτερα και το κυριότερο οι εργαζόμενοι θα είχαν υποταχθεί.

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ- ΕΧΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΚΙΝΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στην εφαρμογή των μέτρων, να καθυστερήσουμε την νέα επίθεση. Μπορούμε να νικήσουμε ανοίγοντας τη δική μας προοπτική. Αρκεί να πιστέψουμε στο δίκιο και στη δύναμή μας, να πάρουμε την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα στα χέρια μας

Μπορούμε αρκεί να χτίσουμε ένα κίνημα όπλο στα χέρια μας, κίνημα απειθαρχίας και ανυπακοής.

Ισχυρό μαζικό που θα δοκιμάζεται καθημερινά με τη γραμμή της ρήξης και της σύγκρουσης. Να μη συμβιβάζεται αλλά να έρχεται σε αντιπαράθεση με το κεφάλαιο, και την επιθετικότητα των μονοπωλίων. Να μην προσαρμόζεται σε έναν άσφαιρο αγώνα να μη χάσουμε ό,τι απέμεινε αλλά να διεκδικεί την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Να έχει στο στόχαστρό του την απαλλαγή από το ζυγό των τραπεζιτών. Μπορούμε αρκεί να χτίσουμε ένα κίνημα ικανό να αντέχει σε κάθε πίεση και επίθεση του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων. Να οργανώνει την πάλη και την αντεπίθεση με όλα τα μέσα και όλες τις μορφές.

Να συμβάλλει στην οικοδόμηση της συμμαχίας με τα άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται από την επέλαση του κεφαλαίου. Να αποτελεί μοχλό για την αλλαγή των συσχετισμών στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να ανοίγει το δρόμο για άλλη οργάνωση της κοινωνίας με κέντρο τις ανάγκες και τα συμφέροντα των εργαζομένων

ΚΑΝΕ ΤΟ ΒΗΜΑ-ΑΦΗΣΕ ΠΙΣΩ

  • το φόβο και τις αυταπάτες για ατομικές λύσεις, τη λογική ότι δε γίνεται τίποτα

  • τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που προδίδουν τα συμφέροντά σου

  • τις όποιες αναστολές και διαχώρισε τις ευθύνες σου από τα κόμματα εξουσίας και τους θιασώτες της ΕΕ

Έχουμε συνείδηση της ευθύνης που αναλαμβάνουμε αλλά και του χρέους να προχωρήσουμε.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους που έχουν πείρα από τις κατακτήσεις των αγώνων και της ταξικής πάλης, σε εκείνους που συμμετέχουν στους αγώνες, που δεν ανέχονται αυτήν την κατάσταση, σε εκείνους που θέλουν να απαντήσουν με αξιοπρέπεια και ευθύνη στην κοροϊδία του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και των δορυφόρων τους, σε εκείνους που μπορεί να διστάζουν, να νιώθουν απογοήτευση, να προβληματίζονται, όμως κατανοούν την ανάγκη της οργάνωσης και της σύγκρουσης. Σε εκείνους που μπορεί να μη συμφωνούν σε όλα μαζί μας, αλλά συμφωνούν στην ανάγκη ανασύνταξης του κινήματος .

ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ. Να πάρουν μέρος στην ιδρυτική σύσκεψη για το ΠΑΜΕ στον κλάδο που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 του ΝΟΕΜΒΡΗ στο Ξενοδοχείο Stanley (πλατεία Καραϊσκάκη, στάση μετρό Μεταξουργείο) στην ΑΘΗΝΑ στις 11π.μ.

Να συζητήσουμε, να δούμε τα βήματα μας ώστε με καλύτερους όρους να οργανώσουμε την πάλη μας.

Να βάλουμε τις βάσεις για τη δημιουργία κλαδικού σωματείου που θα συνενώνει τους εργαζόμενους στη βάση των συμφερόντων τους

ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ να δημιουργήσουμε το δικό μας εργαλείο που θα οργανώσει και θα συντονίσει τους αγώνες με καθαρό μέτωπο σύγκρουσης κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, στους τραπεζίτες, στα μονοπώλια και στην εργατική αριστοκρατία.

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ EFG

ΖΑΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ EUROBANK ΗΛΕΙΑ

ΚΑΡΑΜΠΙΝΑ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΤΕ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΑΡΥΩΤΗ ΗΒΑ ΑΤΕ ΑΘΗΝΑ

ΚΟΥΦΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROBANK ΑΘΗΝΑ

ΚΟΝΟΡΤΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΘΗΝΑ

ΛΑΠΠΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ALPHA BANK ΑΘΗΝΑ

ΜΑΛΕΚΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ ALPHA BANK ΧΑΝΙΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΤΕ ΤΡΙΚΑΛΑ

ΜΑΝΤΟΥΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΕΛΗΣ ΑΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΜΠΑΚΑΛΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΦΩΚΙΔΑ

ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΤΕ ΑΘΗΝΑ

ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΘΗΝΑ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

ΤΖΙΩΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΕΤΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑ

ΤΣΑΓΚΑΡΗ ΝΙΝΑ ING ΑΘΗΝΑ

ΧΑΜΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Τ.Ε. ΑΘΗΝΑ

ΧΑΛΙΟΥ ΕΦΗ ΕΤΕ ΑΘΗΝΑ

ΧΙΩΤΕΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ MARFIN ΑΘΗΝΑ

Share.

Comments are closed.