Το σχέδιο εργοδοσίας- κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού δεν πέρασε

0
image_pdfimage_print

           Η εργοδοσία των κλωστηρίων Λαναρά στην Κομοτηνή σε συνεργασία με τη ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο της περιοχής, το σωματείο και τη συνδρομή αστυνομικής δύναμης επιχείρησαν με οργανωμένο σχέδιο να παρεμποδίσουν το ΠΑΜΕ και την Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργών να συζητήσουν με τους εργάτες και τις εργάτριες.

            ΓΣΕΕ – Εργατικό Κέντρο – Σωματείο επιχείρησαν για ακόμη μια φορά να προστατέψουν το αφεντικό τους. Προσπάθησαν να παρεμποδίσουν τις ταξικές δυνάμεις για να μην αποκαλυφθεί ο ρόλος τους στη σωτηρία του Λαναρά και των κερδών του. Δεν τα κατάφεραν.

            Το ΠΑΜΕ μαζί με την Ομοσπονδία πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το εργοστάσιο, σπάζοντας την τρομοκρατία. Στελέχη του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας μπήκαν στο εργοστάσιο και συζήτησαν με τους εργάτες και τις εργάτριες, παρά την αντίδραση του εργοδοτικού σωματείου, που έφτανε μέχρι του σημείου να διώχνουν τους εργάτες. Συζήτησαν με τους εργαζόμενους την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης σε άλλη ρότα. 

             Να κάνουν πέρα τις επικίνδυνες για τα συμφέροντά τους πλειοψηφίες ΓΣΕΕ – Εργατικό Κέντρο – Σωματείο, γιατί όχι μόνο συμφώνησαν, όχι μόνο συνδιαμόρφωσαν, αλλά κυρίως μπήκαν μπροστά για να υλοποιηθεί η αντεργατική πολιτική.

            Να εμπιστευτούν τις ταξικές δυνάμεις, που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν όχι μόνο αλληλέγγυες στους εργαζόμενους, αλλά έδειχναν το σωστό προσανατολισμό της πάλης. Οι εργάτες και οι εργάτριες αγκάλιασαν θετικά την παρέμβαση αυτή των ταξικών δυνάμεων. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για να μείνουν τα εργοστάσια ανοιχτά, να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι, να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος, να πληρωθούν τώρα τα δεδουλευμένα.

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία 

 

Share.

Comments are closed.