Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου

Να δυναμώσει το Μέτωπο για την κατάργηση των ευέλικτων και ελαστικών μορφών εργασίας.

0
image_pdfimage_print

 

Η ευελιξία, η ελαστικότητα, η μετατροπή της μόνιμης και σταθερής εργασίας σε μορφές απασχόληση είναι αντεργατικές επιλογές της Ε.Ε. που προωθήθηκαν με την σύμφωνη γνώμη της Ν.Δ., του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του ΣΥΝ. και τη στήριξη από τις συνδικαλιστικές συμβιβασμένες πλειοψηφίες στη Γ.Σ.Ε.Ε., Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η ευελιξία στην εργασία έχει άμεσες επιπτώσεις στις αποδοχές, στην ασφάλιση, στα δικαιώματα, στην υγεία των κάθε είδους συμβασιούχων.

Η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της τείνουν να κάνουν καθεστώς τις διακρίσεις των εργαζομένων ακόμη και στον ίδιο χώρο δουλειάς και με το ίδιο αντικείμενο. Διακρίσεις μισθολογικές, διοικητικές αλλά και στα δικαιώματα των αδειών που έχουν κατακτηθεί με αγώνες του εργατικού κινήματος.

Το Π.Α.ΜΕ. καταγγέλλει την κυβέρνηση της Ν.Δ. αλλά και τα κόμματα που στηρίζουν τις ευέλικτες μορφές εργασίας, που καταργούν το δικαίωμα στην μόνιμη σταθερή εργασία για να μειώσουν το κόστος και να αυξήσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Είναι απαράδεκτο να στερούνται άδειες και επιδόματα μητρότητας και τοκετού οι συμβασιούχες εργαζόμενες σε οποιοδήποτε χώρο.

Η γέννηση και ανατροφή παιδιών αφορά τα μέλλον κάθε κοινωνίας δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ατομική υπόθεση της γυναίκας ή του ζευγαριού. Δεν μπορεί να μπει στη λογική της ανταγωνιστικότητας των κερδών του κεφαλαίου και του λιγότερου κόστους. Χρειάζεται στήριξη και παροχές που να καλύπτουν όλες τις σύγχρονες ανάγκες της μητέρας, του παιδιού, της οικογένειας.

Απαιτούμε:

  • Τα δικαιώματα που ισχύουν για τις μόνιμες δημόσιες υπαλλήλους να εφαρμοστούν και να ισχύσουν και για όλες τις συμβασιούχες.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.