Η σημερινή συνάντηση του ΠΑΜΕ και των Ομοσπονδιών με το ΣΕΒ

Δημοσιεύτηκε στις

                                                 Αθήνα 3 Ιούνη 2010

 

Δελτίο Τύπου

 

            Η σημερινή συνάντηση του ΠΑΜΕ και των Ομοσπονδιών που υπογράφουν κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας με το ΣΕΒ επιβεβαιώνει την ανάγκη για γενικό ξεσηκωμό. 

Το ΠΑΜΕ σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους να ασκήσουν κάθε δυνατή και μεγαλύτερη πίεση. Την κάθε Ομοσπονδία, το κάθε συνδικάτο, τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν την απάντηση στα σχέδιά τους. Να κινητοποιήσουν δυνάμεις, δίνοντας ευθύνη στους εργαζόμενους σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε χώρο δουλειάς. Να δυναμώσουν οι προετοιμασίες για απεργιακή απάντηση. Η υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας δε μπορεί να μείνει στα χέρια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. 

Στη συνάντηση αυτή θέσαμε τα βασικά και ουσιαστικά προβλήματα της εργατικής τάξης, όπως υπογραφή της Εθνικής Γενικής και των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις.

Το ΠΑΜΕ ξεκαθάρισε ότι απορρίπτει το Μνημόνιο ΔΝΤ – ΕΕ – κυβέρνησης που καταργεί το σύνολο των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Το Μνημόνιο είναι ομπρέλα μόνο για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Απαίτησε το σταμάτημα των απολύσεων και την προσπάθεια κατάργησης των αποζημιώσεων, των επιδομάτων, των δώρων που επιχειρείται στο όνομα των δυσκολιών της οικονομίας και των ελλειμμάτων. Το επιχείρημα του ΣΕΒ για ευνοϊκό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις το έχουν κάνει πράξη οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. εδώ και χρόνια. Σήμερα οι ανάγκες των εργαζομένων απαιτούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα και όχι μηδενικές όπως προτείνει ο ΣΕΒ, ο οποίος αξιοποιεί σε αυτήν την κατεύθυνση και το μνημόνιο και την κρίση.

 Επίσης στην «έκκλησή» του να πάμε χέρι – χέρι όλοι μαζί, γιατί αλλιώς θα πέσουμε όλοι κάτω, το ΠΑΜΕ ξεκαθάρισε ότι κάτω πάνε να ρίξουν τους εργαζόμενους οι μεγαλοεργοδότες που τρίβουν τα χέρια τους γιατί τις απαιτήσεις τους και τις αξιώσεις τους το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. τις κάνουν πράξη.

Τα όποια ελλείμματα και χρέη δηλώθηκε για άλλη μια φορά τα δημιουργεί η αντεργατική πολιτική των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και πάντα κερδισμένοι ήταν οι μεγαλοεργοδότες και ποτέ οι εργαζόμενοι. Επιδιώκουν το άγριο ξεζούμισμα της εργατικής τάξης για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση και να στρωθεί αύριο ο δρόμος για νέα περίοδο μεγαλύτερης κερδοφορίας με εργαζόμενους «σύγχρονους σκλάβους» χωρίς δικαιώματα.

 

H εργατική τάξη δε θα δεχτεί να πληρώσει ξανά τη «νύφη».

                       

                                             Η Εκτελεστική Γραμματεία 

Περισσότερα

Παρέμβαση στη doValue την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 4μμ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ dovalue ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΗ 4μμ Η σταθερότητα που επικαλείται...

Κινητοποίηση απολυμένων της Βαρβαρέσος σε ΔΥΠΑ και Υπ.Εργασίας ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση στη ΔΥΠΑ και στο Υπ. Εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι απολυμένοι της νηματουργίας «Βαρβαρέσος»...

Για τα σημερινά άθλια σχόλια στον ΣΚΑΙ

Από το πρωί στο ΠΑΜΕ και σε εργατικά σωματεία δεχόμαστε δεκάδες τηλέφωνα διαμαρτυρίας για...