ΟΙ ΟΡΟΙ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΟΠΩΣ Η MIG

0
image_pdfimage_print

 

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής της ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας και της παράδοσης της στην πολυεθνική MIG και έδειξε τα δόντια της στους εργαζόμενους.

Έδειξε τους όρους σκλαβοπάζαρου που θέλει να επιβάλλει στους εργαζόμενους.

Έδειξε ότι δεν υπολογίζει κανένα δικαίωμα των εργαζομένων, προωθώντας την λογική ο καθένας εργαζόμενος μόνος του να τα απαιτήσει.

Έδειξε ότι εκείνο που επιδιώκει είναι μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης, το χτύπημα της οργάνωσης των εργαζομένων, την αφαίρεση δικαιωμάτων, το χτύπημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, είναι η κερδοφορία της.

Έδειξε ακριβώς ότι θέλει και μετά την κρίση το πεδίο καθαρό από δικαιώματα των εργαζομένων.

Τα δισεκατομμύρια ευρώ που πρόσφατα δαπάνησε και για την κατασκευή πλοίων δείχνουν την τεράστια κερδοφορία του ομίλου που δεν υπολογίζει τίποτα και βλέπει τους εργαζόμενους σαν αριθμούς.

Η Σύμβαση εργασίας την οποία απαιτεί να υπογράψουν οι εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής αλλά και οι νέοι περιλαμβάνει όρους που τους θέλει σκλάβους. Εφαρμόζει ακριβώς αυτές τις αποφάσεις που πρόσφατα πήραν οι αρχηγοί κρατών στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Δηλαδή επιχειρεί να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους, Όσο θέλει, Όπου θέλει, Όταν θέλει, Όπως θέλει

Να ποιοι είναι μερικοί από τους όρους της σύμβασης:

  • «Η εταιρεία δύναται να μεταβάλλει τη θέση, τον τίτλο, η και τα καθήκοντα του υπαλλήλου η και να αναθέτει νέα, χωρίς όλα αυτά να θεωρούνται βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας».

  • «Η εταιρεία δύναται να μεταφέρει την εργασιακή σχέση η και να δανείζει τις υπηρεσίες του υπαλλήλου σε άλλη εταιρεία του ομίλου. Ο υπάλληλος παρέχει ρητώς και αμετακλήτως την συναίνεση του σε αυτό, χωρίς οι ενέργειες αυτές να αποτελούν βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας».

  • «Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να μετακινεί τον υπάλληλο είτε προσωρινά, είτε οριστικά οπουδήποτε εντός της ελληνικής επικράτειας».

  • «Η εταιρεία στα πλαίσια εφαρμογής συστήματος ελαστικής εργασίας μπορεί να διαφοροποιεί το ωράριο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εργασίας».

  • «Η παροχή υπηρεσιών του Υπαλλήλου και η εκτέλεση των καθηκόντων του θα γίνεται κατά τρόπο που εξυπηρετεί απόλυτα τις ανάγκες της εταιρείας».

  • «Ο Υπάλληλος να απέχει από κάθε ενέργεια που μπορεί να προβεί σε βάρος των συμφερόντων της εταιρείας και να επιδεικνύει την προσήκουσα συμπεριφορά η οποία δεν προσβάλλει την επιχειρηματική εικόνα, φήμη και υπόληψη της εταιρείας. Να μην προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις η δημοσιεύματα που αφορούν άμεσα η έμμεσα την εταιρεία».

Ακόμη η πρόσληψη θα είναι εξάμηνη δοκιμαστική και αφού ο εργαζόμενος σκύψει το κεφάλι του και δεχτεί να υποταχθεί πλήρως στην εργοδοσία, «αν δεν περάσει τις εξετάσεις» τότε φεύγει χωρίς αποζημίωση, έχοντας υποχρέωση να μην πει κουβέντα για τις αντεργατικές πολιτικές της εταιρείας. Γιατί αν μιλήσει θα πληρώσει πρόστιμο. Αν φύγει από την εταιρεία χωρίς να την προειδοποιήσει τότε πρέπει να πληρώσει πάλι ποινική ρήτρα.

Ακόμη η εργοδοσία παζαρεύει με τον καθένα χωριστά τον μισθό. Έτσι σπάει την ενότητα τους, σπάει την οργάνωση και χτυπάει ευθέως τις Συλλογικές Συμβάσεις και την συνδικαλιστική δράση.

Αυτοί είναι μερικοί από τους κρίκους της αλυσίδας που θέλουν να αλυσοδέσουν τους εργαζόμενους, διαλύοντας και όποιες αυταπάτες υπήρχαν για όσους νόμιζαν ότι θα σωθούν από την πολυεθνική, πιστεύοντας την δημοκρατία και το αγγελικό και προοδευτικό πρόσωπο που πρόβαλλε ο Βγενόπουλος.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ προειδοποιούσαν γι’ αυτές τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα τους.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα από την πολιτική των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που τους οδήγησαν στο στόμα του λύκου με την πολιτική της ιδιωτικοποίησης και να τα καταδικάσουν. Να συνειδητοποιήσουν ότι η ΕΕ είναι ένωση των μονοπωλίων και στηρίζει με τις αποφάσεις της την κερδοφορία τους. Να φύγουν μακριά από τον ΣΥΝ που δημιουργούσε και δημιουργεί αυταπάτες για την ΕΕ και την πολιτική της.

Είναι βαριές οι ευθύνες της ΓΣΕΕ, της ΟΣΠΑ, του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που συμφωνούσε με την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, με τα προγράμματα εξυγίανσης, που καθησύχαζε τους εργαζόμενους και με την συναίνεση, τον συμβιβασμό και την υποταγή, οδήγησε τους εργαζόμενους στα νύχια του μονοπωλίου της MIG.

Στη συνάντηση του ΠΑΜΕ με την πολυεθνική η διοίκηση της MIG χρησιμοποίησε ως επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τους απαράδεκτους όρους, την οικονομική κρίση, τις συνθήκες ανταγωνισμού που επικρατούν στις αερομεταφορές, προβάλλοντας ως μόνιμη επωδό τη λέξη κέρδος. Δήλωσε δε ότι τάχα σε έξι μήνες οι όροι αυτοί θα αλλάξουν.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην νομιμοποιήσουν στην συνείδηση τους και να αντιπαλέψουν αυτούς τους όρους της σύμβασης που ισοπεδώνουν τη ζωή τους. Να έρθουν σε επαφή με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και από κοινού να οργανώσουμε την πάλη για να μην περάσουν τέτοιες μεθοδεύσεις. Να παλέψουμε για σταθερή και μόνιμη δουλειά, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να μην αφήσουμε την ζωή μας, τα δικαιώματα μας στα χέρια των υποταγμένων στην εργοδοσία συνδικαλιστών της ΟΣΠΑ και όσων τους ακολουθούν. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να δημιουργήσουμε επιτροπές και πυρήνες αγώνα παντού, σε κάθε χώρο.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΓΩΝΑΣ

Ιούλιος 2009

Share.

Comments are closed.