Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Σχόλιο Γραφείο Τύπου για δηλώσεις Προέδρου Σ.Ε.Β.

0
image_pdfimage_print

 

Προκαλεί ο Πρόεδρος του Σ.Ε.Β. τους εργαζόμενους και συνολικά τα λαϊκά στρώματα με τις χθεσινές δηλώσεις του για δήθεν μεσαίωνα σε βάρος των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, και τις απαιτήσεις του για νέα πρόσθετα προνόμια και εξασφάλιση κρατικού χρήματος και εργασιών στους επιχειρηματίες στο όνομα της άρσης αυτού του δήθεν μεσαίωνα σε βάρος των βιομηχάνων και γενικότερα των εργοδοτών.

Τα αστρονομικά κέρδη των επιχειρηματικών και τραπεζικών ομίλων της χώρας μας (από τα μεγαλύτερα σε ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο) ακόμα και την περίοδο εκδήλωσης της καπιταλιστικής κρίσης από την μια και οι θάνατοι και οι τραυματισμοί εργαζομένων στους τόπους δουλειάς από την άλλη (επίσης από τα υψηλότερα ποσοστά διεθνώς) κραυγάζουν για την αλήθεια.

Και ας μην προσπαθεί σκόπιμα ο Πρόεδρος του ΣΕΒ να βάλει στην ίδια μοίρα την πλειοψηφία των μικροβιοτεχνών και εμπόρων με αυτούς που εκφράζει και τα συμφέροντα των οποίον εκπροσωπεί.

Και οι εργαζόμενοι και η πλειοψηφία των μικροβιοτεχνών και εμπόρων είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής. Αυτής που ενισχύει τα κέρδη της μεγαλοεργοδοσίας και των πολυεθνικών και που ο πρόεδρος του ΣΕΒ με τις προτάσεις του ενδιαφέρεται να πολλαπλασιάσει παρουσιάζοντας και πάλι ως μονόδρομο για όλους το καλό αυτών που εκπροσωπεί.

Μόνο που 10ετίες τώρα καθημερινά επιβεβαιώνεται ότι τα κέρδη τα δικά τους προϋποθέτουν την δυστυχία των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, για τους οποίους μονόδρομος είναι η ενιαία δράση τους ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο, στις πολυεθνικές, τα συμφέροντα των οποίων εκφράζει ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

Το Γραφείο Τύπου

Share.

Comments are closed.