Όλοι στις 8 Νοέμβρη στο Σύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Δεκάδες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και άλλοι κοινωνικοί φορείς συνδιοργανώνουν μεγάλα αντιπολεμικά συλλαλητήρια , στις 8 Νοέμβρη στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα Σωματεία και οι Συντονιστικές Επιτροπές που αποτελούν τη δύναμη πυρός του ΠΑΜΕ πρωτοστατούν για την επιτυχία των διαδηλώσεων αυτών.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο θα οργώσει τους χώρους δουλειάς, τους κλάδους και τις εργατογειτονιές για την παλλαϊκή συμμετοχή των εργατοϋπαλλήλων και των λαϊκών στρωμάτων. Καλεί ταυτόχρονα τους εργαζόμενους να αναδείξουν τον χαρακτήρα και τους στόχους του βρώμικου ιμπεριαλιστικού πολέμου, τις ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι ταυτισμένη απόλυτα με τους Αμερικάνους, να απαιτήσουν από την ελληνική κυβέρνηση την απεμπλοκή της χώρας από τη συμμετοχή στον άδικο πόλεμο που γεννά φτώχεια και θύματα για την εργατική τάξη και από την άλλη πλούτη και υπερκέρδη για το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα και το κεφάλαιο.

Σήμερα όλοι βλέπουν, ότι ο πόλεμος αυτός αξιοποιείται για να χτυπηθούν δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες και να αφαιρεθούν κατακτήσεις και δικαιώματα των εργαζομένων στις εργασιακές, τις ασφαλιστικές και μισθολογικές σχέσεις.

Το ΠΑΜΕ απευθύνεται σ’ όλους τους εργατοϋπαλλήλους και τους λέει: Ο ιμπεριαλισμός δεν είναι ανίκητος ! Ανίκητη είναι η συντονισμένη παλλαϊκή πάλη για ειρήνη και κοινωνική προκοπή. Όλοι λοιπόν στις 8 Νοέμβρη στο Σύνταγμα και στις άλλες πόλεις στις αντιπολεμικές διαδηλώσεις.

Τέλος προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει να χτυπήσει την Κοινωνική Ασφάλιση με την ελπίδα ότι μέσα στα σύννεφα του πολέμου θα βρει έδαφος πρόσφορο. Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι εδώ για να δώσει ενιαίο αγώνα και ενάντια στον Ιμπεριαλισμό πόλεμο και ενάντια στον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο και κόντρα στην Αντιασφαλιστική Επίθεση.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Για το θάνατο της συντρόφισσας Μαρίας Κεφαλληνού

Το ΠΑΜΕ αποχαιρετά με θλίψη την συναδέλφισσα, την συναγωνίστρια και συντρόφισσα μας Μαρία Κεφαλληνού...

Να σταματήσουν οι εκβιασμοί των εργαζομένων στη ΔΥΠΑ

Η εκβιαστική λογική της Διοίκησης της ΔΥΠΑ απέναντι σε εργαζόμενους του πρώην οργανισμού του...

Νέα Κινητοποίηση την Τετάρτη 15 Μάη 4μμ στη doValue

Καλούνται σωματεία και φορείς των γειτονιών της Αθήνας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους...