Πρόταση αύξησης των τιμολογίων της Δ.Ε.Η.

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, σε συνδυασμό με την απελευθέρωση της ηλεκτρενέργειας και την ιδιωτικοποίηση της Δ.Ε.Η, έχουν ως αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι της χώρας μας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να πληρώνουν όλο και πιο ακριβά αυτό το Δημόσιο αγαθό (το ηλεκτρικό ρεύμα).

Παράλληλα, τα δικαιώματα των εργαζομένων της Δ.Ε.Η χρόνο με το χρόνο χειροτερεύουν, όπως και οι συνθήκες εργασίας, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις, όπως επιβεβαίωσε η ίδια η ζωή, είναι κίνδυνος-θάνατος στην κυριολεξία.

Το Π.Α.ΜΕ. εκφράζει για μια ακόμη φορά τη ριζική του αντίθεση και απαιτούμε να αποσυρθεί αμέσως η πρόταση αύξησης των τιμολογίων της Δ.Ε.Η. στα λαϊκά νοικοκυριά, στους αυτοαπασχολούμενους και στη φτωχή αγροτιά.

Αν η Δ.Ε.Η. θέλει να κάνει ανατίμηση, ας την κάνει στο μεγάλο Κεφάλαιο, στη μεγάλη βιομηχανία μόνο και αποκλειστικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, 1.400 ευρώ κατώτερο μισθό, 1.120 ευρώ κατώτερη σύνταξη και για επίδομα ανεργίας. Να δώσουν μαζική μαχητική απάντηση στην Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία στις 12 Δεκέμβρη και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Αυξάνονται καθημερινά οι αποφάσεις συμμετοχής συνδικαλιστικών οργανώσεων και συνδικαλιστών στην Πανελλαδική Σύσκεψη

Στις 4 Απρίλη στο Κλειστό Γήπεδο ΝΗΑΡ- ΗΣΤ στην Καισαριανή δίπλα στον τόπο εκτέλεσης...

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας απογευματινή για το συνέδριο της ΓΣΕΕ στη Κρήτη και τη στάση του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ έχει διαχρονικά, τόσο στα προηγούμενα συνέδρια όσο και στο επερχόμενο, εκφράσει ανοιχτά...

Οι προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και φορέων στην Αθήνα για το συλλαλητήριο 27 Μάρτη στο Σύνταγμα

Οι προσυγκεντρώσεις συνδικάτων και φορέων στην Αθήνα για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα (υπουργείο οικονομικών)...