ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ – ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

0
image_pdfimage_print

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Σήμερα μόνο από σκοπιμότητα κάποιος μπορεί να μη βλέπει και να μη συμφωνεί ότι η κυβέρνηση και οι εργοδότες με καταιγιστικούς ρυθμούς κλιμακώνουν τον πόλεμο εναντία στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας, την τάξη μας.

Η κυβέρνηση με νομοσχέδια συνεχόμενα κάνει νόμο του κράτους κάθε απαίτηση και επιθυμία του κεφαλαίου, θεσπίζει νέα προνόμια και παροχές για το μεγάλο κεφάλαιο.

Ταυτόχρονα με τα ίδια νομοσχέδια αναιρεί και βγάζει στην παρανομία κάθε εργατικό δικαίωμα και κατάχτηση.

Τα μεροκάματα και οι μισθοί όχι μόνο δεν παίρνουν αύξηση, αλλά και μειώνονται είτε άμεσα με τις περικοπές της κυβέρνησης και των εργοδοτών, είτε έμμεσα μέσα από τις φορολογικές επιβαρύνσεις ,τον καταιγισμό των ανατιμήσεων στα βασικά καταναλωτικά αγαθά ,τις υπηρεσίες κ.α.

Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο ταυτίζονται με το προσδόκιμο ζωής, δηλαδή με το όριο θανάτου, οι συντάξεις μετατρέπονται σε προνοιακά βοηθήματα και ο κοινωνικός χαραχτήρας της ασφάλισης δέχεται συντριπτικό χτύπημα.

Οι απολύσεις γίνονται χιονοστιβάδα την ιδία ώρα που η ανεργία τσακίζει κάθε εργατική λαϊκή οικογένεια και οι τόποι δουλειάς μετατρέπονται σε γαλέρες που επικρατεί ο εργασιακός μεσαίωνας και από πάνω η κυβέρνηση μέσω του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ετοιμάζει νέες 10αδες χιλιάδες απολύσεις.

Στα νοσοκομεία οι ελλείψεις κοστίζουν ζωές, χιλιάδες είναι εντελώς ανασφάλιστοι την ιδία ώρα που η πρόσβαση στο γιατρό και στο φάρμακο γίνεται όλο και πιο ακριβή.

Στα σχολεία ετοιμάζουν τάξεις των 30 και 40 μαθητών, περικόπτουν κονδύλια και αναζητούν ιδιώτες χρηματοδότες και ταυτόχρονα διδάσκουν στα παιδιά μας άχρηστα και αντιδραστικά ιδεολογήματα, με στόχο να τα μετατρέψουν σε μηχανές που θα παράγουν χωρίς να σκέπτονται.

Συνάδελφοι γνωρίζετε ότι στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ έγινε συζήτηση και τους ζητήθηκε μπρος σε αυτόν τον αντιλαϊκό τυφώνα να κλιμακώσουν με 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη. Γνωρίζετε επίσης ότι τόσο η ΓΣΕΕ, όσο και η ΑΔΕΔΥ αρνήθηκαν κάτι τέτοιο, όπως και την ανάγκη κοινής δράσης και κοινής απεργίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ιδιαίτερα η στάση της ΓΣΕΕ είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους, όταν με την τοποθέτησή τους το αντιασφαλιστικό έκτρωμα το βρίσκουν απλά ασαφές, τη φορολογική καρμανιόλα για τους μισθωτούς που διατηρεί και επαυξάνει τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου εκτιμούν ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση, όπως επίσης και το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις που διατηρεί και αυξάνει όλες τις αντεργατικές ρυθμίσεις.

Συνάδελφοι

Έχουμε ήδη πάρει αποφάσεις για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη θεωρώντας ότι έχουμε ιστορικό χρέος να οργανώσουμε και να κλιμακώσουμε την αντίσταση απέναντι στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει κυβέρνηση και εργοδότες, παραμερίζοντας όσους δε θέλουν και δε μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το ιστορικό χρέος. Χρέος όχι μόνο στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας, αλλά και στις επόμενες γενιές.

Για αυτό με αίσθημα ταξικής ευθύνης σας καλούμε να πάρετε αποφάσεις για 48ωρη απεργία στις 21 και 22 Απρίλη, να στρατευτείτε μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι αυτήν την επίθεση που η μονή αναγκαιότητα στην οποία υπακούει είναι να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα κέρδη του κεφαλαίου με αντάλλαγμα το σάρωμα ότι έχει απομείνει από τα δικαιώματα μας.

Τα εργατικά κέντρα

ΑΓΡΙΝΙΟΥ –ΑΡΤΑΣ- ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ –ΖΑΚΥΝΘΟΥ -ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ-ΛΑΡΙΣΑΣ – ΛΕΥΚΑΔΑΣ –ΝΑΟΥΣΑΣ – ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ -ΣΑΜΟΥ- ΦΩΚΙΔΑΣ- ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ

Ομοσπονδίες

ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ -ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ-ΤΥΠΟΥ ΧΑΡΤΟΥ -ΦΑΡΜΑΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΩΝ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΤΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ – ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

Τα κλαδικά σωματεία

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «Ο ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» -ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ –ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Α.Ε& ΓΡΑΦΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΕΝΩΣΗ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Share.

Comments are closed.