Καταδικάζουμε την κυβερνητική βία των ΜΑΤ ενάντια στους μεταλλεργάτες

0
image_pdfimage_print

          Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει και καταδικάζει με έντονη αγανάκτηση τη βάρβαρη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ και την άγρια καταστολή ενάντια στους μεταλλεργάτες του Πειραιά.

            Μ΄ αυτή την επίθεση η νέα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει τη νέα αντεργατική της πρεμιέρα και βγάζει τη φιλολαϊκή μάσκα της, αποκαλύπτοντας μπροστά στο λαό τη νέα αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της, που συμβαδίζει με τον αυταρχισμό και την καταστολή.

            Η επίθεση των ΜΑΤ προς τους μεταλλεργάτες σηματοδοτεί μια γενικευμένη αντεργατική κυβερνητική επίθεση, που σχεδιάζει να βάλει σε εφαρμογή το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση.

            Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα καλεί την εργατική τάξη άμεσα και έμπρακτα να καταδικάσει και την επίθεση των ΜΑΤ και τους γενικότερους αντεργατικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, να εκφράσει την αλληλεγγύη της προς τους μεταλλεργάτες και σε ενιαίο μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, να αποτρέψουν τα αντιλαϊκά – αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα, να συγκρουστούν με τη γενικότερη πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να ανοίξουν δρόμους και για την κατάκτηση του δικαιώματος στην εργασία για όλους, αλλά και για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

            Το ταξικό εργατικό κίνημα καλεί τα συνδικάτα, την εργατική τάξη της χώρας μας να προετοιμαστούν καλά για νέους, σκληρούς και αποφασιστικούς αγώνες. Να οργανώσουν την πάλη τους για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

            Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης δε θα μείνει αναπάντητη.

 

Η τρομοκρατία δε θα περάσει

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

 

 
Share.

Comments are closed.