Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν μπορούν να μας «βάλουν στο χέρι».

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει στους εργαζόμενους την νέα τρομοκρατική δίωξη που γίνεται σε βάρος συνδικαλιστών στη Λέσβο, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο πλοίαρχος του ΕΓ/ΟΓ ΛΙΣΣΟΣ. Το έγκλημα των συνδικαλιστών ήταν η αλληλεγγύη στην απεργία των ναυτεργατών.

Στόχος της κυβέρνησης, των κομμάτων της πλουτοκρατίας και των εφοπλιστών είναι να χτυπήσουν δικαίωμα στην απεργία. Οι διώξεις και η ποινικοποίηση των αγώνων στοχεύουν στο σκόρπισμα φόβου στο λαό. Να σκύψει το κεφάλι, να αποδέχεται με κάτω τα χεριά τη συνεχόμενη αντιλαϊκή επίθεση.

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν μπορούν να μας «βάλουν στο χέρι». Η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων πρέπει να δυναμώσει. Αυτό φοβούνται γι αυτό περνούν τα μέτρα τους.

Η προσπάθεια ποινικοποίησης και ο περιορισμός της δράσης των ταξικών δυνάμεων, θα απαντηθεί δυναμικά με μαζική συμμετοχή στην αυριανή πανεργατική απεργία, στην παρουσία εργαζόμενων-νέων-αυτοαπασχολούμενων και αγροτών έξω από το δικαστικό μέγαρο στις 16 Ιούνη, στις 9πμ.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει.

Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα

Μεγαλειώδη απεργιακή διαδήλωση στην Αθήνα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από στιγμιότυπα και αποσπάσματα από τους χαιρετισμούς...

ΦΩΤΟ Από την ανάρτηση γιγαντοπανό στο Υπ. Ανάπτυξης και στον ΟΣΕ

Γιγαντοπανό σε Yπ. Ανάπτυξης και στον ΟΣΕ ΟΛΟΙ σήμερα στην Απεργία! 10.30 πμ στα Προπύλαια   https://flic.kr/s/aHBqjBfM1c

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει απόφαση για την Απεργία 28 Φλεβάρη

Απόφαση για την απεργία στις 28 Φλεβάρη, έχουν πάρει εκατοντάδες πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου...