Πέμπτη, 29 Ιουλίου

60 νέες απολύσεις εργαζομένων στην εταιρεία ταχυμεταφορών DHL

0
image_pdfimage_print

 

Η Γερμανικών συμφερόντων πολυεθνική ταχυμεταφορών DHL, μετά τις 150 απολύσεις που έχει κάνει την τελευταία διετία στις δύο θυγατρικές της εταιρείες στην Ελλάδα την «DHL Express Hellas» και «European Air Transport», προχωράει σε 60 νέες απολύσεις εργαζομένων με τη μέθοδο της «εθελουσίας εξόδου», δηλαδή με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων.

To ΠΑΜΕ όπως τόνισε και ο εκπρόσωπός τoυ στην κοινή Γενική Συνέλευση των δύο σωματείων των παραπάνω θυγατρικών της DHL, που έγινε το Σάββατο 13-11-2010, θα είναι σταθερά στο πλευρό των εργαζομένων και θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στον αγώνα τους να μην απολυθεί ούτε ένας εργαζόμενος με οποιοδήποτε τέχνασμα και τρόπο.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στην DHL να πουν ΟΧΙ στις απολύσεις που σχεδιάζονται. Να οργανώσουν αποφασιστικά και να μαζικοποιήσουν τον αγώνα τους. Να απαιτήσουν και να επιβάλλουν, με κάθε μορφή αγώνα και με απεργιακές κινητοποιήσεις, την άμεση ανάκληση των απολύσεων και το οριστικό σταμάτημα των όποιων σχεδιασμών για απολύσεις έχει η DHL. Καλεί όλα τα ταξικά συνδικάτα όλων των κλάδων να εκφράσουν στους εργαζόμενους της DHL με κάθε τρόπο τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους.

Οι απολύσεις και η ανεργία αναδεικνύονται στο μεγαλύτερο πρόβλημα των λαϊκών οικογενειών. Εκατοντάδες εργατοϋπάλληλοι που απολύονται, αυτοαπασχολούμενοι που κλείνουν τα μαγαζιά τους και φτωχοί αγρότες που ξεκληρίζονται προστίθενται καθημερινά στις λίστες των ανέργων που αυξάνονται δραματικά. Ήδη ο επίσημος αριθμός έχει φτάσει τις 700.000 και το 2011 θα ξεπεράσει το 1.000.000, ενώ τα πραγματικά νούμερα είναι κατά πολύ μεγαλύτερα. Tα αιτήματα που προβάλλει το ΠΑΜΕ για απαγόρευση των απολύσεων και για μέτρα άμεσης ανακούφισης των ανέργων αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα και πρέπει να υιοθετηθούν από όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στην DHL να σκεφτούν για τις αιτίες που γεννούν τις απολύσεις και την ανεργία, να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να δράσουν ανάλογα. Να δούνε ότι οι απολύσεις είναι μέρος της συνολικότερης επίθεσης του κεφαλαίου, του ΔΝΤ, της ΕΕ, της Τρόικας, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ εναντίον των εργαζομένων και του λαού με στόχο να κάνουν όσο γίνεται φθηνότερη την τιμή της εργατικής δύναμης, για να μεγιστοποιήσουν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων και τη συγκέντρωση του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι όλο και σε λιγότερα χέρια. Να δούνε ότι η αιτία των απολύσεων και της ανεργίας είναι η σε τελική ανάλυση η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, το ίδιο το σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα και η πολιτική που το υπηρετεί.

Τους καλούμε να ξεσηκωθούν, να βγούνε στους δρόμους του κοινού ταξικού αγώνα, με τους εργατοϋπάλληλους τoυ κλάδου τους και των άλλων κλάδων, με το ΠΑΜΕ και όλοι μαζί να αντιδράσουμε, να συγκρουστούμε, να αντεπιτεθούμε και να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική στο σύνολό της. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια άλλη ανάπτυξη που θα υπηρετεί αποκλειστικά τους εργαζόμενους και το λαό και όχι τα μονοπώλια. Που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια και τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας όπως είναι τα ταχυδρομεία – ταχυμεταφορές και θα τα θέσει μέσα από κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό-λαϊκό έλεγχο στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και στους οποίους όλοι οι εργαζόμενοι θα έχουν μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα.

Μόνο η πάλη με αυτή τη γραμμή έχει προϋποθέσεις οριστικής νικηφόρας έκβασης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.