Κάτω τα χέρια απο τις συλλογικές συμβάσεις – καμιά αποδοχή απολύσεων – διαθεσιμοτήτων

0
image_pdfimage_print

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της Ελληνικής χαλυβουργίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία προσπαθεί να φορτώσει τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους της επιχείρησης όπως πρόσφατα έκανε και ο Πρόεδρος ου Συνδέσμου των Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα η διοίκηση της εταιρίας κατήγγειλε τη διμερή συλλογική σύμβαση εργασίας και δήλωσε ότι δε θα καταβάλλει τις αυξήσεις στους μισθούς που προβλέπει. Επίσης βγάζει σε διαθεσιμότητα τους εργαζόμενους.

Η Ελληνική χαλυβουργία, έχοντας τη στήριξη της πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., επιδιώκει να μη χάσει ούτε ένα ευρώ από την κερδοφορία της. Η εξέλιξη αυτή είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους συνολικότερα, γιατί εκτός των άλλων επιχειρείται ουσιαστικά η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Μεγάλες είναι οι ευθύνες του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην επιχείρηση, που δεν παίρνει κανένα μέτρο οργάνωσης της πάλης ενάντια στις αντεργατικές αποφάσεις της εταιρίας. Άλλωστε αποτελεί μέρος του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν τα αντεργατικά μέτρα της Ελληνικής χαλυβουργίας. Να οργανώσουν την αντίστασή τους με σύνθημα ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ –ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ –ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΩΝ. Να δημιουργήσουν επιτροπή αγώνα που θα οργανώσει την πάλη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα και σε συντονισμό με την επιτροπή αγώνα Μετάλλου Βορείου Ελλάδος, να δώσουν μαχητική αποφασιστική απάντηση.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.