Ο ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ.

0

 

ΕΡΓΑΤΗ ΕΡΓΑΤΡΙΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. ΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ ΤΟ ΦΟΒΟ, ΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ, ΟΤΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ.

Ο ΚΑΘΕ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη της χώρας μας να μη δώσει κανένα περιθώριο στην κυβέρνηση, στην πλουτοκρατία, στη ΝΔ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλουν το σάρωμα όσων εργατικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει.

Να μην αποδεχτεί το δηλητήριο της λογικής ότι χανόμαστε, η πατρίδα κινδυνεύει, ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Αυτά βρίσκονται στις τσέπες της ολιγαρχίας και ακόμη και τώρα αυξάνουν.

Μας κοροϊδεύουν ασύστολα και επιχειρούν να μας πείσουν ότι πρέπει να αποδεχτούμε να τους παραδώσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας, για να μεγαλώσει η κερδοφορία του κεφαλαίου. Για να γίνει ακόμα πιο φτηνό το μεροκάματο, ο μισθός, για να έχουν στα χέρια τους τη ζωή μας. Η κυβέρνηση πιστά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αφεντικών της.

Το ΠΑΜΕ καιρό πριν προειδοποιούσε ότι θα έρθουν ακόμα ποιο σκληρά και επώδυνα μέτρα. Να γιατί λέγαμε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν επιλογή του κεφαλαίου και με λύσσα όλοι, πλουτοκρατία, κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός πάλευαν με όλους τους τρόπους να βγει στην κυβέρνηση.

Τώρα επιχειρούν μαζί με την άγρια επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στις εργασιακές σχέσεις, να καταργήσουν το δώρο, το επίδομα αδείας, να απελευθερώσουν τις απολύσεις. Δηλαδή να μας δίνουν ένα πιάτο φαΐ, αντί για ζωή με δικαιώματα.

Τα μέτρα αυτά τα είχαν αποφασίσει καρό πριν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πριν την καπιταλιστική κρίση και τα είχαν ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Τώρα χρησιμοποιούν τον «πατριωτισμό» για να τα περάσουν. Πατριωτισμός γι’ αυτούς είναι το συμφέρον των πολυεθνικών, η κερδοφορία τους και τα θύματα σ’ αυτή τη μάχη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες, η νεολαία.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη να συζητήσει στους χώρους δουλειάς την οργάνωση της απάντησης, να πάρει μέτρα, να βάλει μπλόκα στην αντιλαϊκή πολιτική. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι τώρα να οργανώσουν Γενικές Συνελεύσεις και συγκεντρώσεις εκεί που δουλεύουν και επιτόπου να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 ΦΛΕΒΑΡΗ και στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, να βρεθούν στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, να ενημερώσουν τους εργάτες, τις εργάτριες, ιδιαίτερα τη νεολαία, για τα νέα μέτρα, να παρεμποδίσουν την εργοδοσία να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους. Η ευθύνη των ταξικών συνδικάτων, των Ομοσπονδιών, των δυνάμεων του ΠΑΜΕ είναι μεγάλη. Τα στελέχη του ταξικού κινήματος να μην υπολογίσουν κούραση και δυσκολίες. Πρέπει να γίνουν το ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.

Ο κάθε κλάδος συλλογικά να σχεδιάσει τη δουλειά του. Όχι μόνο να πετύχει η απεργία, αλλά και οι συγκεντρώσεις. Να δουλέψει για τη μαζικοποίηση των συνδικάτων. Να κατανοήσουν οι εργαζόμενοι στον κάθε κλάδο γιατί είναι ανάγκη να πετάξουν στον καιάδα την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ που υπηρετούν τα συμφέροντα του ΣΕΒ και της κερδοφορίας, υπονομεύουν τον αγώνα, υπηρετούν με συνέπεια την υποταγή και τη συναίνεση.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΧΤΙΖΕΙ ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΙΝΑ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.