Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση των ΜΕΙΚΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ

0

Αθήνα 22/07/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για το νέο χτύπημα σε μια σημαντική κατάκτηση των εργαζομένων όπως είναι οι ΜΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους τόπους δουλειάς.

            Το προσχέδιο νόμου που κατατέθηκε πριν λίγες μέρες στη βουλή και προβλέπει την κατάργηση των επιτροπών, ανοίγει ουσιαστικά το δρόμο για περισσότερες δολοφονίες εργατών στους χώρους δουλειάς.

            Το αρμόδιο υπουργείο εργασίας, όπως και στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα και στην εργασιακή ζούγκλα που δημιουργούν με το πρόσφατο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε, ξανά ανέλαβε τη βρώμικη δουλειά να προωθήσει για λογαριασμό των εργοδοτών το συγκεκριμένο νομοσχέδιο με ψευδεπίγραφο τίτλο «Αναγέννηση της Επιθεώρησης Εργασίας». Στους κλάδους οικοδόμων – μετάλλου – ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης με λυμένα τα χέρια των εργοδοτών, το αίμα των εργαζομένων θα συνεχίσει να ρέει άφθονο.

            Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη, τα σωματεία, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν στα χέρια τους την υπεράσπιση της ζωής τους από τα εργοδοτικά εγκλήματα. Θεωρεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «ηθικό αυτουργό» στα μελλοντικά εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλειάς.

            Η απάντηση στην κυβέρνηση και τους συμμάχους της πρέπει να δοθεί με αποφασιστική καταδίκη της νέας αυτής αντεργατικής ρύθμισης, με οργάνωση και απαίτηση για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας σε κάθε χώρο δουλειάς, με μαζική εγκατάλειψη των κομμάτων του μνημονίου και των ευρωμονόδρομων, με συσπείρωση και δράση με το ΠΑΜΕ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.