Προχωρούν στο «ξήλωμα» της ήδη υποβαθμισμένης δημόσιας υγείας

Δημοσιεύτηκε στις

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η Τρόϊκα συνεχίζουν ακάθεκτα την επίθεση ενάντια στις εναπομείναντες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις. Στο στόχαστρο τους  τώρα μπήκαν τα δημόσια νοσοκομεία με καταιγίδα περικοπών και πρόσθετα χαράτσια που «φορτώνουν» τους εργαζομένους μέσω των ταμείων της.

Όπως αποκαλύπτουν  τα ίδια τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας μόνο το πρώτο εξάμηνο το ποσό μείωσης σε φάρμακα και άλλα νοσηλευτικά υλικά έφτασε το 17,5%. Σχεδιάζεται ακόμα από τον Οκτώβρη η κατηγοριοποίηση των ασθενειών …..!!!

Ενώ το Υπουργείο Υγείας μελετάει την αύξηση των νοσηλίων των ταμείων και την εφαρμογή του πακέτου των διαγνωστικών κατηγοριών, είτε έτσι είτε αλλιώς στους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα θα φορτωθούν νέα πρόσθετα χαράτσια όπως και στα ασφαλιστικά τους ταμεία.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που χέρι- χέρι με τα «κοράκια» της Τρόϊκας προχωρούν στο «ξήλωμα» της ήδη υποβαθμισμένης δημόσιας υγείας με σκοπό την πλήρη εμπορευματοποίηση της και την μετατροπή των νοσοκομείων σε καπιταλιστικές επιχειρήσεις. Καλεί την εργατική τάξη, όλους τους εργαζόμενους να παλέψουν για δημόσια δωρεάν υγεία χωρίς διακρίσεις για όλους τους εργαζόμενους για όλο το Λαό.       

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Σε Λευκάδα και Ζάκυνθο Το θέατρο από εργάτες για εργάτες

Το Σάββατο 6 Ιουνίου το «Θέατρο από Εργάτες για Εργάτες» στήνει τη σκηνή του...

Μήνυμα του ΠΑΜΕ προς το 14ο Εθνικό Συνέδριο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Βιετνάμ (VGCL)

Αγαπητοί σύντροφοι, Το ΠΑΜΕ, εκ μέρους των συνδικάτων της Ελλάδας, απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στην...

Το Σάββατο 30 Μαΐου η παιδική εκπομπή του ΠΑΜΕ Αγριόχηνες συμμετέχει στο αφιέρωμα για τον Γιάννη Ρίτσο

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΑΓΡΙΟΧΗΝΕΣ Συμμετέχει στο αφιέρωμα που πραγματοποιεί ο ραδιοφωνικός σταθμός...