«Οι Πρυτάνεις της Ιδιωτικοποίησης στα ΑΕΙ»

0
image_pdfimage_print

 

Σήμερα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, υλοποιώντας τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου, συγκρότησε το ΔΣ ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου στη χώρα μας. Μη κερδοσκοπικό το ονομάζει και νομίζει ότι μ’ αυτό το φύλλο συκής αποκρύπτει τις τεράστιες ευθύνες της. Στην ουσία όμως μ’ αυτόν τον τρόπο γίνεται ο προπομπός και το άλλοθι της άλωσης της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από τους ιδιώτες.

Οι επιτελείς που ανέλαβαν να ανοίξουν τον ολισθηρό δρόμο για την υπονόμευση της Δημόσιας Ανώτερης Παιδείας ανήκουν στις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΝ. Στελέχη αυτών των δυνάμεων που έχουν συγκροτήσει το τόξο της Ταξικής Συνεργασίας και του λεγόμενου Κοινωνικού Διαλόγου αναδεικνύονται τώρα και σε «Πρυτάνεις» των ιδιωτικοποιήσεων!

Ο ΣΕΒ δικαίως επιχαίρει και συγχαίρει τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Οι έμποροι της παιδείας θα τρίβουν τα χέρια τους.

Έτσι αποδείχνεται για άλλη μια φορά ότι ο συναινετικός συνδικαλισμός είναι επικίνδυνος για το κίνημα και για κάθε εργαζόμενο.

Κατά τ’ άλλα αυτή η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει τριήμερο «αγώνων» σε λίγες μέρες για να στηρίξει τις αντιλαϊκές επιλογές της και πρώτ’ απ’ όλα το ιδιωτικό πανεπιστήμιο που συγκρότησε!

Η εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα θα πρέπει έμπρακτα να την καταδικάσουν.

Μια πρώτη, πρώτης τάξεως απάντηση μπορεί και πρέπει να δοθεί με τη μαζική δυναμική συμμετοχή στα συλλαλητήρια που οργανώνει το ΠΑΜΕ στις 9 Δεκέμβρη σ’ όλη τη χώρα και στην Αθήνα την ίδια μέρα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Κοτζιά), στις 6 μ.μ. Στην κινητοποίηση αυτή καλούμε ιδιαίτερα να δώσουν το δικό τους αγωνιστικό παρόν οι φοιτητές, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που θίγονται από την πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.