ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

0
image_pdfimage_print

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 2 Σεπτέμβρη 2011

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ σε Ομοσπονδίες και συνδικάτα του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού κυκλοφόρησαν κείμενο για την συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με στόχο όπως λένε να σωθεί η Ελλάδα.

Η εργατική τάξη της χώρας μας γνωρίζει πολύ καλά για τα έργα και τις ημέρες τους όλα αυτά τα χρόνια. Έχουν θράσος να μιλούν αυτοί που είναι βουτηγμένοι από πάνω έως κάτω στην υπηρεσία των δυνάμεων του κεφαλαίου, της εργοδοσίας. Είναι συνυπεύθυνοι για όλες τις εξελίξεις, για την κατάσταση της εργατικής τάξης, γιατί συνδιαμόρφωσαν την αντιλαϊκή πολιτική μαζί με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις. Μιλούν αυτοί που είναι φορείς του συμβιβασμού και της υποταγής, του κοινωνικού εταιρισμού. Φορείς της προστασίας της κερδοφορίας των επιχειρήσεων, της ανταγωνιστικότητας. Αυτοί που για χρόνια ολόκληρα στο ίδιο τραπέζι με τον ΣΕΒ συνδιαμόρφωσαν την επίθεση ενάντια στη ζωή της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Είναι αυτοί που χτύπησαν το εισόδημα της εργατικής οικογένειας, την σταθερή και μόνιμη δουλειά. Είναι αυτοί που έχουν συμφωνήσει στις ιδιωτικοποιήσεις με οποιαδήποτε μορφή.

Η υποταγή τους στα συμφέροντα των σφετεριστών του πλούτου πάει χέρι χέρι με την συκοφαντία του ΠΑΜΕ, των συνδικάτων που παλεύουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Στοχεύουν για ακόμα μια φορά στον εγκλωβισμό εργατικών μαζών, φτωχόκοσμου που πλέον καταλαβαίνει και γυρίζει την πλάτη στο ΠΑΣΟΚ.

Οι προτάσεις τους π.χ για «πολιτική ενοποίηση της ΕΕ» για «αλλαγή του θεσμικού ρόλου της ΕΚΤ» κλπ επιδιώκουν να μπολιάσουν τις εργατικές συνειδήσεις με τις επικίνδυνες αυταπάτες για ένα δήθεν καλύτερο ΠΑΣΟΚ, για μια φιλολαϊκή καπιταλιστική διαχείριση. Θέλουν να κάνουν τους εργαζόμενους συνυπεύθυνους για την κρίση και της λογικής «όλοι έχουμε ευθύνη για να σωθεί η χώρα».

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργάτες και τις εργάτριες να μην έχουν καμιά σχέση με αυτούς, που τους κοροϊδεύουν, τους αποπροσανατολίζουν, που τους καλούν σε στράτευση για να σώσουν τα κέρδη των βασανιστών τους, που τους κάνουν κάθε μέρα τη ζωή λάστιχο. Να οργανωθούν στα συνδικάτα σ’ όλους τους τόπους δουλειάς, να δυναμώσουν το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα  και μαζί με το ΠΑΜΕ να οργανώσουν την πάλη για να μπουν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, για την ανατροπή της.  Για να δοθεί τέλος στην εξουσία των μονοπωλίων και ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη να γίνει ιδιοκτησία της.      

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share.

Comments are closed.