Σχόλιο Γραφείο Τύπου για το Σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για το ΣΕΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Με το Σχέδιο Νόμου της κυβέρνησης για το ΣΕΠΕ θα ελέγχεται η εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής. Μετατρέπει σε θύτες τους εργαζόμενους από θύματα, αφού τους επιβάλει πρόστιμα όταν θα δουλεύουν «αδήλωτοι». Ιδιαίτερα θα χτυπηθούν και οι μετανάστες.

Παρέχεται ακόμα μεγαλύτερη προστασία στην κερδοφορία της πλουτοκρατίας αφού ο ΣΕΒ ορίζεται ελεγκτής του έργου του ΣΕΠΕ. Το σχέδιο Νόμου μειώνει τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές. Τα πρόστιμα στους εργοδότες που ούτως ή άλλως δεν εισπράττονται μετατρέπονται σε φιλικά χτυπήματα στην πλάτη.

Καμία εμπιστοσύνη στα ψέματα της κυβέρνησης ότι δήθεν επιδιώκει να βάλει τάξη στην εργασιακή ζούγκλα που επικρατεί. Αυτοί που σφαγιάσανε τα δικαιώματα μας, μας πουλάνε ευαισθησία. Το «συμφιλιωτικό» πνεύμα που διαπνέει το σύνολο του σχεδίου Νόμου έχει σαν στόχο να καταστήσει το ΣΕΠΕ όργανο ταξικής υποταγής των εργαζομένων στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών.

Ο μόνος τρόπος για να μπουν εμπόδια είναι η οργάνωση, η συσπείρωση της εργατικής τάξης, η οργανωμένη αντεπίθεση στην θύελλα της αντεργατικής πολιτικής, η ενίσχυση του ΠΑΜΕ, η πάλη για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Να γίνει πράξη το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του Εργάτη».

Το Γραφείο Τύπου

Περισσότερα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής το Σάββατο 10 Μαΐου στις 8πμ στην είσοδο του Allou Fun Park. Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ALLOU FUN PARK ΌΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΗ ΣΤΙΣ...

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην doValue για την προστασία εργατικής λαϊκής κατοικίας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη doValue, για να σωθεί το σπίτι εργαζόμενου...

Φωτογραφίες και βίντεο από τον 2ο Εργατικό Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Χαϊδάρι – Καισαριανή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθές Κυριακή 4 Μάη ο 2ος Εργατικός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου...