Τρίτη, 9 Μαρτίου

Η ΑΠΕΡΓΙΑ Πέτυχε – Ο ΑΓΩΝΑΣ Συνεχίζεται

 

Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και υπάλληλους που πήραν μέρος στην 24ωρη Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία. Η επιτυχία της Απεργίας και η αξιόλογη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα προς τον ΣΕΒ και την προκλητική στάση των βιομηχάνων που αρνιόνται να δώσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, στα μεροκάματα και στις συντάξεις.

Αποδέχτης του μηνύματος είναι επίσης η Κυβέρνηση της Ν.Δ. που στα λόγια υποδύεται το ρόλο του «ποντίου Πιλάτου» και καλύπτεται πίσω από επιχειρήματα του στιλ: οι ΣΣΕ είναι θέμα διαπραγματεύσεων ανάμεσα στα Συνδικάτα και τους Εργοδότες! Αλήθεια ποιόν κοροϊδεύουν; Και ο κ. Γκαρκάνας για τίνος τα συμφέροντα έκανε με τις ανακοινώσεις του τον «λαγό»; Οι αστυνομικές δυνάμεις που και σήμερα σε πύλες εργοστασίων στήριζαν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς για ποιόν δούλευαν; Η ιδεολογική τρομοκρατία για «παραγωγικότητες», «ανταγωνιστικότητες», για «κοινωνικούς διαλόγους» κλπ. υπέρ τίνος λειτουργούν; Την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις με τίνος πλάτες τις φουντώνει η εργοδοσία; Δεν μπορεί λοιπόν η Κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της! Δεν μπορεί ο δικομματισμός να καλύψει τις πομπές του.

Για το Ταξικό Συνδικαλιστικό Κίνημα η προβολή και η διεκδίκηση από τους διαδηλωτές του αγωνιστικού πλαισίου του ΠΑΜΕ για 1100 Ευρώ μισθό, 880 Ευρώ συντάξεις και 44 Ευρώ μεροκάματο δείχνει ότι τα αιτήματα αυτά ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των Εργατικών Οικογενειών. Το κεντρικό αίτημα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για αυξήσεις 8% και αν ακόμα το δεχόταν ο ΣΕΒ θα διαμόρφωνε μισθούς πείνας αφού από 519 Ευρώ θα έφτανε ο κατώτερος μεικτός μισθός 562 Ευρώ!

Με βάση όλα αυτά τα νέα στοιχεία που έφερε στην επιφάνεια η ΑΠΕΡΓΙΑ το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο προβάλλει και προωθεί την αναγκαιότητα της ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ και της ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ του αγώνα. Ανεβάζοντας τις μορφές πάλης της, η Εργατική Τάξη, επιβάλλεται να εντάξει στο αγωνιστικό της πλαίσιο και τους κινδύνους που γεννούν οι αποφάσεις της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, όπως ακόμα να εκφράσει την αλληλεγγύη της και προς την Εργατική Τάξη της Κύπρου που διεκδικεί την ελευθερία και την ανεξαρτησία της.

Το ΠΑΜΕ θα κάνει ότι περνά από το χέρι του ώστε να συνεχιστεί αυτός ο δίκαιος αγώνας και να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα για όλους τους εργαζόμενους και την προοπτική ανάτασης του Εργατικού Συνδικαλιστικού Κινήματος.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.