Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται

Δημοσιεύτηκε στις

 

Οι επιπτώσεις της αντιλαϊκής Κυβερνητικής πολιτικής στους εργαζόμενους είναι καθημερινές και πολλές. Σε όλους τους κλάδους της οικονομίας προχωρούν οι αναδιαρθρώσεις στην βάσει των επιλογών του μεγάλου κεφαλαίου.

Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που αυτή την περίοδο δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις του πολέμου. Η κυβέρνηση με την συμμετοχή της στον άδικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών κατά του λαού του Αφγανιστάν, ενισχύει τις αρνητικές επιπτώσεις, έχει όλη την ευθύνη για την κρίση που δημιουργείται. Οι εργαζόμενοι είναι τα θύματα των κυβερνητικών επιλογών. Οι εργοδότες εκμεταλλευόμενοι τις επιπτώσεις του πολέμου επιδιώκουν να κερδίσουν ακόμη περισσότερα απαιτώντας ενισχύσεις από την κυβέρνηση με πλήρη ανατροπή όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, με αθρόες απολύσεις.

Το ΠΑΜΕ θα διαθέσει όλες του τις δυνάμεις για να αποτρέψει μια τέτοια πορεία. Θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση που οι ίδιοι οι καπιταλιστές δημιούργησαν και τους ολυμπιακούς αγώνες για να επεκτείνουν την κυριαρχία τους και την κερδοσκοπία τους.

Οι ολυμπιακοί αγώνες δεν μπορεί να αποτελέσει το όχημα για απολύσεις και μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις. Στο όνομα των ανακαινίσεων των ξενοδοχείων επιχειρείται από τους εργοδότες το ξεκαθάρισμα με τα δικαιώματα των εργαζομένων, την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων από πλήρη απασχόληση με ελαστικές μορφές κάθε τύπου. Οι περιπτώσεις των ξενοδοχείων Χίλτον και Μ. Βρετανία και άλλων ξενοδοχείων που αυτή την περίοδο έκλεισαν ή κλείνουν μιλούν από μόνες τους, αφού οι εργαζόμενοι ζουν με την αβεβαιότητα για την απασχόληση τους και τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Καλούμε τους εργαζόμενους συσπειρωμένοι και με αποφασιστικότητα να αποτρέψουν μια τέτοια προοπτική. Να υπερασπίσουν τις ίδιες θέσεις απασχόλησης όλων των εργαζομένων, να απαιτήσουν καμία μείωση στα εισοδήματά τους, να σταθούν αντιμέτωποι με απολύσεις που θα επιχειρηθούν. Η καθολική συμμετοχή στο αντιπολεμικό κίνημα ενισχύει την υπεράσπιση της πλήρους απασχόλησης και όλων των εργατικών δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση από την μια δίνει πακτωλό χρημάτων στις πολυεθνικές του τουρισμού για να είναι έτοιμες για τους Ολυμπιακούς αγώνες, από την άλλη δίνει απολύσεις και αφαίρεση εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους.

Η Γραμματεία

Περισσότερα

Κινητοποιήσεις σε doValue και Cepal για αποτροπή πλειστηριασμών ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες από σωματεία και φορείς σε doValue και Cepal όπου αποτράπηκαν πλειστηριασμοί λαϊκών...

Μήνυμα στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Ινδίας

Συνάδελφοι της Ινδίας, Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια και την βαθιά...

Στηρίζουμε τoν αγώνα των εργαζομένων στο εργοστάσιο της Hellas-Can, Πάτρα

CROWN - HELLAS CAN: Άλλο ένα δείγμα χαμογελαστών εργαζόμενων όπως ευαγγελίζονται τα κόμματα που κυβέρνησαν... ή...