Άνανδρη επίθεση απο δυνάμεις καταστολής ενάντια στους οικοδόμους

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απρόκλητη και άνανδρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους οικοδόμους, που αγωνίζονται για συλλογική σύμβαση εργασίας που να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες τους. Υπεύθυνη δεν είναι μόνο η αστυνομία αλλά κυρίως η κυβέρνηση της ΝΔ, που για λογαριασμό των συμφερόντων της Ένωσης Κατασκευαστών, της εργοδοτικής οργάνωσης, προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Οι οικοδόμοι της χώρας μας, με μπροστάρη την ταξική τους ομοσπονδία και τα σωματεία τους, θα συνεχίσουν τον αγώνα για την υπογραφή ικανοποιητικής κλαδικής σύμβασης εργασίας.

Καμιά τρομοκρατική δράση της κυβέρνησης, της εργοδοσίας ή των μηχανισμών τους δεν θα τους λυγίσει. Όπως σήμερα ανάγκασαν την αστυνομία να αποχωρήσει από την είσοδο των γραφείων της εργοδοσίας, έτσι και αύριο θα αναγκάσει την εργοδοσία να υπογράψει σύμβαση εργασίας.

Το ΠΑΜΕ, καλεί τις ομοσπονδίες και τα συνδικάτα να οργανώσουν την πάλη για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας που να καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων. Επίσης να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους οικοδόμους.

  • Να στηρίξουν τον αγώνα τους.

  • Να καταδικάσουν την επίθεση της αστυνομίας.

  • Να εντείνουν την πάλη τους ενάντια στην αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου, που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα και στηρίζουν οι άλλες δυνάμεις του Ευρωμονόδρομου.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Απαράδεκτη Απόφαση του δικαστηρίου για τους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Για άλλη μια φορά η δικαιοσύνη με την απόφασή της τάσσεται με την πολιτική...

16 Ιούλη στις 11πμ στο Υπ. Υγείας για να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση

 ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ –ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε...

Καταγγελία στη Δημοτική Αρχή Ηλιούπολης για την προσπάθεια φίμωσης του σωματείου εργαζομένων

Τις τελευταίες μέρες εξελίσσεται ακόμα ένα επεισόδιο στην προσπάθεια φίμωσης του Σωματείου Εργαζομένων του...