Δηλώσεις Ρομπάϊ για τα ασφαλιστικά συστήματα στην Ευρώπη,

0

 

Με αφορμή τις δηλώσεις Ρομπάϊ για τα ασφαλιστικά συστήματα στην Ευρώπη, μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης

O νέος άνεμος που πνέει στην Ευρώπη φυσάει κόντρα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων. Όπως δήλωσε ο Χέρμαν Βαν Ρομπάϊ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα από τα θέματα που θα μπει στο τραπέζι των συζητήσεων στην προσεχή Σύνοδο Κορυφής θα είναι οι μεταρρυθμίσεις στα συνταξιοδοτικά συστήματα.

Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας ξέρουν από πρώτο χέρι τι σημαίνουν αυτές οι μεταρρυθμίσεις. Αποτελούν επιτάχυνση των ανατροπών στα ασφαλιστικά συστήματα, δηλαδή χτύπημα των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων με άμεσο τον χρονικό ορίζοντα εφαρμογής τους.

Οι εργαζόμενοι να βγάλουν συμπεράσματα και να μη δώσουν χρόνο αναμονής στη νέα κυβέρνηση. Μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σημαίνει νέο πετσόκομμα συντάξεων, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας και από την άλλη νέες μειώσεις στις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές. Η πολιτική τους είναι ταξική και ταξική πρέπει να είναι και η απάντηση. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσουμε το φόβο και τις απειλές από την κυβέρνηση και παράλληλα παραμερίσουμε τις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων περί θετικών εξελίξεων στην Ευρώπη που ουσιαστικά δίνουν χώρο και χρόνο ώστε να ολοκληρωθεί η επίθεση, τόσο πιο άμεσα και πιο εύστοχα θα αποκρούσουμε τη νέα λαίλαπα.

Οι εργάτες και οι εργάτριες σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς να πυκνώσουν τις γραμμές των σωματείων. Να απομονώσουν τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό που δίνει διαπιστευτήρια υποταγής στα αφεντικά του. Το σύνθημα «νομός είναι το δίκιο του εργάτη» θα κριθεί στους δρόμους, στα εργοστάσια, στις σχολές και τις γειτονιές, με το ΠΑΜΕ μπροστά.

Το Γραφείο Τύπου

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.