ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε στις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα για την εφιαλτική κατάσταση λιμού στη Σομαλία. Να καταγγείλει την υποκρισία των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών

Συγκεκριμένα, στη Σομαλία, ο μισός πληθυσμός, δηλαδή 3,7 εκατομμύρια άνθρωποι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης τροφής.

Ο εφιάλτης της πείνας επιδεινώνεται και από τη σφοδρότερη ξηρασία της τελευταίας 50ετίας που πλήττει συνολικά το Κέρας της Αφρικής.

Ήδη, κάθε μέρα πεθαίνουν από πείνα 4 στα 10.000 παιδιά, ενώ τουλάχιστον το 30% των παιδιών στη Σομαλία υποφέρει από οξύ υποσιτισμό.

Είναι εξοργιστική η ιμπεριαλιστική υποκρισία της Ε.Ε και των ΗΠΑ  που  αφού ισοπέδωσαν κυριολεκτικά μια ολόκληρη χώρα, διαλύοντας κάθε έννοια υποδομής και κοινωνικού ιστού σήμερα να μιλούν για “ανθρωπιστική βοήθεια”.

 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Περισσότερα

Παρουσιάστηκε από τη θεατρική ομάδα του ΠΑΜΕ η παράσταση ” Αγία Ιωάννα των Σφαγείων” προς τιμή των φιλοξενούμενων στο Σπίτι του Αγωνιστή

Επίκαιρο όσο ποτέ το έργο του Μπρεχτ «Αγία Ιωάννα των Σφαγείων» παρουσιάστηκε από τη...

Το ΠΑΜΕ στηρίζει την 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων την Πέμπτη 5 Μάρτη

Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους των εφοπλιστών  Το ΠΑΜΕ στηρίζει την 24ωρη...

Κινητοποίηση στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Διέξοδο στον πόλεμο θα δώσει ο λαός, ανίκητος δεν είναι ο ιμπεριαλισμός(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Μήνυμα καταδίκης της επέμβασης ΗΠΑ - Ισραήλ στο Ιράν έστειλαν εργαζόμενοι και νέοι με...