ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καταγγέλλει με αγανάκτηση την κυβέρνηση, που με ευθύνη της επιστρατεύτηκαν όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ενάντια στις κινητοποιήσεις των μαθητών, που ξεδιπλώνονται σ΄ όλη τη χώρα.

Καταγγέλλει την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά των μαθητών, που στόχο έχει την κατατρομοκράτησή τους.

Καταγγέλλει την ανάσυρση και ενεργοποίηση των κατασταλτικών νόμων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την αναβίωση του γνωστού αποκρουστικού κοινωνικού αυτοματισμού ενάντια στους μαθητικούς αγώνες.

Οι αγώνες αυτοί που προκύπτουν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των μαθητών και στρέφονται ενάντια στην εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση της παιδείας, μας αφορούν όλους. Το ΠΑΜΕ στηρίζει ενεργά αυτούς τους αγώνες. Απαιτεί να σταματήσουν οι κυβερνητικές, κατασταλτικές, τρομοκρατικές παρεμβάσεις. Το δικαίωμα των κινητοποιήσεων συνδέεται με το δικαίωμα για μόρφωση. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική που κάνει το νερό… νεράκι και πανάκριβο εμπόρευμα για τον λαό

Οι νέες χρεώσεις στο νερό αποκαλύπτουν για άλλη μια φορά ποιος τελικά πληρώνει την...

Πρόγραμμα παιδικής εκπομπής Αγριόχηνες για το Σάββατο 20 Δεκέμβρη

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2025, στις 9.00 το πρωί στο web radio του ΠΑΜΕ...

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τη νέα απεργία των ηθοποιών στα θέατρα στις 27 Δεκέμβρη για την υπογραφή ΣΣΕ

Στις 27 Δεκέμβρη οι ηθοποιοί που εργάζονται στα θέατρα ετοιμάζονται να κατέβουν εκ νέου...