ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το ΠΑΜΕ, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, καταγγέλλει με αγανάκτηση την κυβέρνηση, που με ευθύνη της επιστρατεύτηκαν όλοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί ενάντια στις κινητοποιήσεις των μαθητών, που ξεδιπλώνονται σ΄ όλη τη χώρα.

Καταγγέλλει την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης κατά των μαθητών, που στόχο έχει την κατατρομοκράτησή τους.

Καταγγέλλει την ανάσυρση και ενεργοποίηση των κατασταλτικών νόμων του ΠΑΣΟΚ, καθώς και την αναβίωση του γνωστού αποκρουστικού κοινωνικού αυτοματισμού ενάντια στους μαθητικούς αγώνες.

Οι αγώνες αυτοί που προκύπτουν μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες των μαθητών και στρέφονται ενάντια στην εμπορευματοποίηση – ιδιωτικοποίηση της παιδείας, μας αφορούν όλους. Το ΠΑΜΕ στηρίζει ενεργά αυτούς τους αγώνες. Απαιτεί να σταματήσουν οι κυβερνητικές, κατασταλτικές, τρομοκρατικές παρεμβάσεις. Το δικαίωμα των κινητοποιήσεων συνδέεται με το δικαίωμα για μόρφωση. Κάτω τα χέρια από τους μαθητές.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Να απελευθερωθούν οι Ελληνες διαδηλωτές που κρατούνται στο Κάϊρο

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη και παράνομη κράτηση των Ελλήνων διαδηλωτών στο Κάϊρο που...

Για τη δίωξη του προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α. «Δαφνί»

Επτά μήνες μετά την 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο ΨΝΑ «Δαφνί» ενάντια στην ολοκλήρωση...

Κινητοποίηση υπαλλήλων του Δημοσίου στο ΣτΕ για 13ο και 14ο μισθό ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Πανελλαδική στάση εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σήμερα καθώς διεξάγεται η πρότυπη δίκη...