Για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Δημοσιεύτηκε στις

 

Το 1949 τα καπιταλιστικά κράτη ίδρυσαν το ΝΑΤΟ με στόχο την ανατροπή του συσχετισμού δύναμης που είχε επέλθει στην Ευρώπη σε βάρος του ιμπεριαλισμού. Το ΝΑΤΟ λειτούργησε ως ένας μηχανισμός βίας και καταστολής του εργατικού – λαϊκού κινήματος ως εχθρός του δικαιώματος κάθε λαού να επιλέγει το δικό του δρόμο ανάπτυξης.

Το ΝΑΤΟ για να αιτιολογήσει την ύπαρξη του ως μηχανισμός καταστολής , για να στηριχθούν οι νέοι ιμπεριαλιστικού πόλεμοι, οι επεμβάσεις και να δικαιολογηθούν οι λεγόμενοι “ανθρωπιστικοί πόλεμοι” υιοθέτησε τη λεγόμενη “τρομοκρατία”, “εξτρεμισμό”.

Η Σύνοδος Κορυφής στις 19 – 20 Νοέμβρη στοχεύει :

  • Να νομιμοποιήσει την επέμβαση κατά του λαού σ´ ενδεχόμενο εσωτερικής απειλής της αστικής εξουσίας μέλους του ΝΑΤΟ

  • Να ενισχύσει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επιχειρήσεις όπως σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Σομαλία, Πακιστάν κ.α.

  • Να διευρύνει τον έλεγχο των αγορών σε συνεργασία με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις εκτός ΝΑΤΟ.

  • Να δράσει για το σχηματισμό κρατικών μηχανισμών (αστυνομίας και στρατού)

  • Να επεκτείνει τους λεγόμενους “προληπτικούς πολέμους”.

Το ΠΑΜΕ καλεί την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας μας να συμβάλλουν στην αντιιμπεριαλιστική πάλη και να πυκνώσουν τις γραμμές του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

Εκφράζει την αλληλεγγύη με τον αγώνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Πορτογάλων Εργαζομένων και στηρίζει την διαδήλωση κατά της Συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Λισαβόνα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

28 Φλεβάρη Όλοι στις συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Δεν ξεχνάμε – δε συγχωρούμε

ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΞΑΝΑ ΔΥΝΑΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΔΕ...

Συνεχίζεται η Αποστολή του ΠΑΜΕ στην Κούβα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Συνεχίζεται η διεθνιστική αποστολή αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Κούβα, με επισκέψεις σε χώρους δουλειάς και...

Διεθνιστική αποστολή αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στην Κούβα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Η Κούβα δεν είναι μόνη! Στην Αβάνα κατέφτασε, νωρίς το πρωί της Παρασκευής, τοπική ώρα,...