Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ νομιμοποιούν τον κοινωνικό διάλογο

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από τις δυνάμεις του κεφαλαίου δεν έχει σταματημό.

Μετά τις ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση προκλητικά προωθεί συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την αύξηση κατά 5 χρόνια της μέσης πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης.

Τα πολιτικά επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρούν να εξαφανίσουν και το τελευταίο κοινωνικό δικαίωμα των εργαζομένων καταργώντας ακόμα και το δικαίωμα στη σύνταξη.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού» που στήριξαν και στηρίζουν τις βασικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ νομιμοποιούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τον κοινωνικό διάλογο και γίνονται συνένοχες στο κοινωνικό- ασφαλιστικό έγκλημα.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ενότητα και με τον αγώνα τους να βάλουν φραγμό στον εργασιακό μεσαίωνα. Να αντεπιτεθούν και να απαιτήσουν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Να προτάξουν στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης στις 31 Μάρτη, την απαίτηση για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει την νέα ιμπεριαλιστική επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ ενάντια στην Βενεζουέλα

Το ΠΑΜΕ καταδικάζει τα σχέδια των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για στρατιωτική επέμβαση...

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της «Πανεργατικής» με αφιέρωμα στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ στην Παλαιστίνη

Κυκλοφόρησε η νέα έκδοση της «Πανεργατικής» με αφιέρωμα στην επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ...

Μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αμερικάνικη πρεσβεία – 52η επέτειος του Πολυτεχνείου ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Με μια μεγάλη αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αμερικάνικη πρεσβεία κορυφώθηκε χθες ο τριήμερος αγωνιστικός εορτασμός του...