Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ νομιμοποιούν τον κοινωνικό διάλογο

 

Η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων από τις δυνάμεις του κεφαλαίου δεν έχει σταματημό.

Μετά τις ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, τις εργασιακές σχέσεις, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση προκλητικά προωθεί συγκεκριμένα μέτρα με στόχο την αύξηση κατά 5 χρόνια της μέσης πραγματικής ηλικίας συνταξιοδότησης.

Τα πολιτικά επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιχειρούν να εξαφανίσουν και το τελευταίο κοινωνικό δικαίωμα των εργαζομένων καταργώντας ακόμα και το δικαίωμα στη σύνταξη.

Σοβαρές είναι οι ευθύνες των πολιτικών δυνάμεων του λεγόμενου «Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού» που στήριξαν και στηρίζουν τις βασικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την κατεδάφιση εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ νομιμοποιούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τον κοινωνικό διάλογο και γίνονται συνένοχες στο κοινωνικό- ασφαλιστικό έγκλημα.

Το ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ενότητα και με τον αγώνα τους να βάλουν φραγμό στον εργασιακό μεσαίωνα. Να αντεπιτεθούν και να απαιτήσουν λύσεις που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες τους.

Να προτάξουν στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης στις 31 Μάρτη, την απαίτηση για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Comments are closed.