Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ στις 3 του Οκτώβρη

0

Διεθνή Μέρα Δράσης της ΠΣΟ στις 3 του Οκτώβρη

 

Σε μια περίοδο που η βαθιά κρίση πλήττει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα  των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντείνεται επικίνδυνα ο ανταγωνισμός μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών, η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) διοργανώνει ΔΙΕΘΝΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ.

Η φετινή Διεθνή Μέρα Δράσης θα πραγματοποιηθεί στις 3 του Οκτώβρη, με βάση το σύνθημα της ΠΣΟ: «Η τροφή, το καθαρό νερό, τα βιβλία, τα φάρμακα και η στέγαση είναι δικαίωμα  για όλους τους εργαζόμενους και για όλους τους ανθρώπους».

Θα διοργανωθούν σε όλες τις ηπείρους απεργίες, διαδηλώσεις, διαμαρτυρίες και συγκεντρώσεις έξω από τα κοινοβούλια, λαϊκά δικαστήρια έξω από τις πύλες των εργοστασίων των πολυεθνικών κλπ.

Η ΠΣΟ επέλεξε αυτό το περιεχόμενο για τη Διεθνή Μέρα Δράσης στις 3 του Οκτώβρη, επιδιώκοντας τη συσπείρωση δυνάμεων ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων, ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ενάντια στα μονοπώλια που αποτέλεσμά τους είναι άνθρωποι να πεθαίνουν από την πείνα, τη δίψα και να κοιμούνται στους δρόμους, τα εκατομμύρια των μαθητών δεν έχουν βιβλία, οι άρρωστοι άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στα φάρμακα.

Την ίδια στιγμή, οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια  λεηλατούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών. Καταστρέφουν το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, εκμεταλλεύονται τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Οι διεθνείς οργανισμοί, όπως ο Διεθνής Οργανισμός Τροφίμων (FAO), η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) κλπ. ελέγχονται από τις πολυεθνικές και οι αποφάσεις τους είναι, φανερά ή κρυφά, κατά των εργαζόμενων των φτωχών αγροτών, κατά των λαών.

Το ΠΑΜΕ θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΠΣΟ στις 3 του Οκτώβρη ημέρα Τετάρτη με τις παρακάτω παρεμβάσεις στη χώρα μας :

  1. Συγκέντρωση των εργαζομένων στην αμερικάνικη πολυεθνική εταιρία φαρμάκων Beringer στις 12 το μεσημέρι όπου θα μιλήσει ο Γενικός Γραμματέας της ΠΣΟ Γ. Μαυρίκος.
  2. Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας της Ομοσπονδίας Φαρμάκου στην εταιρία φαρμάκων Farmasern Lili αμερικάνικων συμφερόντων.
  3. Συγκέντρωση των εργαζομένων το πρωί στην ΕΥΔΑΠ (τεχνικό Πειραιά)
  4. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ (Θεσσαλονίκη) στις 11π.μ.

Επίσης θα συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση που διοργανώνει η ΠΣΟ έξω από τα γραφεία του Διεθνούς Οργανισμού Τροφίμων (FAO) στη Ρώμη στις 3 του Οκτώβρη, στις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) με την αποστολή 100 εργαζομένων και ανέργων, από την Αθήνα, την Βόρεια Ελλάδα, την Πελοπόννησο και από όλους τους κλάδους. Η αποστολή θα αναχωρήσει με πούλμαν από την Αθήνα, την Δευτέρα 1 του Οκτώβρη.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.