Για ψήφιση στη Βουλή το λεγόμενο Ευρωσύνταγμα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί για ψήφιση στη βουλή το λεγόμενο ευρωσύνταγμα, τη συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς ούτε καν να τη θέσει στην κρίση του λαού, ούτε και να του δώσει τη δυνατότητα της πολύπλευρης ενημέρωσης του για τα χαρακτηριστικά του και για το χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτό το ευρωσύνταγμα, συνταγματοποιεί όλες τις μέχρι τώρα αντιλαϊκές συνθήκες της Ε.Ε. Αποτελεί το ανώτατο θεσμικό όργανο της εξουσίας του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και έχει στόχο να αναγάγει σε υπέρτατο νόμο τη διαβόητη ανταγωνιστικότητα, τις τέσσερις ελευθερίες κίνησης του κεφαλαίου, συνολικά την ασύδοτη δράση και εκμετάλλευση του σε βάρος της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων.

Από την άλλη, με τους ευρωτρομονόμους, με τα ευρωεντάλματα, με τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης και με μια σειρά άλλους κατασταλτικούς μηχανισμούς που εμπεριέχονται πλέον στο λεγόμενο ευρωσύνταγμα, επιδιώκεται η θωράκιση του κράτους των πολυεθνικών και η ενδυνάμωση της πυγμής και της επίθεσης του κατά των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων όλων των χωρών της ΕΕ. Έτσι θεσμοθετείται ο μεσαίωνας για τους εργαζόμενους.

Το ΠΑΜΕ θα πρωτοστατήσει στην πάλη κατά του “ευρωσυντάγματος”, σε συνδυασμό με την πάλη κατά του Μάαστριχτ και όλων των αντιδραστικών συνθηκών και των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που ενσωματώνονται στο “ευρωσύνταγμα”.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Περισσότερα

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής το Σάββατο 10 Μαΐου στις 8πμ στην είσοδο του Allou Fun Park. Αλληλεγγύη στο αγώνα των εργαζομένων

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ALLOU FUN PARK ΌΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΗ ΣΤΙΣ...

Παραστάσεις διαμαρτυρίας στην doValue για την προστασία εργατικής λαϊκής κατοικίας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στη doValue, για να σωθεί το σπίτι εργαζόμενου...

Φωτογραφίες και βίντεο από τον 2ο Εργατικό Λαϊκό Αγώνα Δρόμου Χαϊδάρι – Καισαριανή

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθές Κυριακή 4 Μάη ο 2ος Εργατικός Λαϊκός Αγώνας Δρόμου...