Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Δελτίο Τύπου για την Απελευθέρωση της Ηλεκτρικής Ενέργειας

0
image_pdfimage_print

Η προώθηση της απελευθέρωσης της ηλεκτρενέργειας που προχωρούν η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και την ανοιχτή στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ  είναι αποφασισμένες . Αυτό που τους απασχολεί είναι πόσο γρήγορα θα υλοποιηθεί και πια μορφή θα πάρει δηλαδή με πώληση μονάδων ή χωρίς αυτή. Οι επιπτώσεις για τα λαϊκά στρώματα θα είναι δυσβάσταχτες γιατί θα κληθούν να πληρώσουν πανάκριβα την Ηλεκτρική Ενέργεια ΚΑΙ ΓΙΑ τους εργαζόμενους του κλάδου που θα δουν να θυσιάζονται τα εναπομείναντα δικαιώματα τους στην κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η αντίθεση της ΓΕΝΟΠ στα σχέδια κυβέρνησης  ιμπεριαλιστικών οργανισμών ΔΝΤ, Ε.Ε ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗ προς την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής Ενέργειας και υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.

Δεν είναι αντίθετοι με την απελευθέρωση. Αντίθετα το 1999 η πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ) μαζί με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν τον πρώτο νόμο για την απελευθέρωση ιδιωτικοποίηση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Από τότε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ προώθησαν εναλλάξ την απελευθέρωση, ιδιωτικοποίηση της ενέργειας.

Στο πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπάρχει σαφής αναφορά στην προώθηση της απελευθέρωσης και μαζί με την ΝΔ ψήφισαν στο ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ την Οδηγία 73/2009 για τον διαχωρισμό των διχτύων.

Η αντίθεση των εργαζόμενων δεν μπορεί μόνο να περιορίζεται στις συγκριμένες προτάσεις, να βγαίνει «λάδι» η κυβέρνηση ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ «ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΟΥΝ στις ΠΙΕΣΕΙΣ της ΤΡΟΙΚΑ» δημιουργώντας αυταπάτες για το ρόλο που παίζει η κυβέρνηση, όπως κάνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός που αποτελεί πλειοψηφία στην ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν την πλάτη στις αντιλαϊκές πολιτικές και τους φορείς της, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ αλλά και τα στηρίγματα τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Ο αγώνας των εργαζόμενων πρέπει να είναι συνολικά ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ιδιωτικοποίησης, οι εργαζόμενοι να παλέψουν έτσι ώστε η ΔΕΗ και συνολικά η ενέργεια να γίνει λαϊκή περιουσία

Να συστρατευτούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα το ΠΑΜΕ

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Share.

Comments are closed.