Διαδηλώσεις 12 Δεκέμβρη στη Αθήνα

Δημοσιεύτηκε στις

 

Ενόψει της ελληνικής Προεδρίας του 2003 η κυβέρνηση σχεδιάζει να δώσει γη και ύδωρ στους «επιθεωρητές» της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του κεφαλαίου.

Την νύφη θα κληθεί να πληρώσει και πάλι ο λαός !

Στα πλαίσια αυτά εντάσσονται οι αλλεπάλληλες συσκέψεις του Υπουργού Εργασίας με τους φορείς της ταξικής συνεργασίας, την ΓΣΕΕ, την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις εργοδοτικές οργανώσεις.

Στόχος : η αύξηση κερδών των μονοπωλιακών και πολυεθνικών συγκροτημάτων και για να γίνει αυτό ετοιμάζουν νέα επίθεση σε βάρος των εργατικών κατακτήσεων και των λαϊκών δικαιωμάτων.

Οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΝ που σαν πραγματικοί συνέταιροι καθορίζουν από κοινού την γραμμή υποταγής της ΓΣΕΕ έχουν ευθύνη πελώρια για την συνένοχη στάση τους. Ταυτόχρονα αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά η υποκρισία τους, αφού απ’ τη μια στρώνουν τον δρόμο της ταξικής συνεργασίας και από την άλλη δήθεν αντιστέκονται μέσα από μορφές και σχήματα που προωθούν το μακιγιάζ και τον εξωραϊσμό της αντιλαϊκής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα σχέδια όλων αυτών των συμβιβασμένων ηγεσιών θα τα αποκαλύπτει σταθερά το Π.Α.ΜΕ., που μαζί και με άλλους φορείς του συνεπούς κινήματος θα έχει τις πρωτοβουλίες για την οργάνωση σειράς αντικαπιταλιστικών και αντιμπεριαλιστικών δραστηριοτήτων πριν και κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στην Θεσσαλονίκη το 2003.

Στα πλαίσια αυτά, καλούμε την Εργατική Τάξη και τα Συνδικάτα της να δώσουν το δικό τους μαχητικό και καθολικό παρόν στις διαδηλώσεις της Αθήνας στις 12 Δεκέμβρη.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Περισσότερα

Μεγάλο συλλαλητήριο στο Κερατσίνι – 13 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα(ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

«Δεν ξεχνάμε! Δεν συγχωρούμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και στο σύστημα που...

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά

Να ανακληθεί τώρα η απαράδεκτη ποινή στον στρατιώτη Νίκο Κουβαρά! Κάτω τα χέρια από τους...

Ο πολιτισμός είναι δικαίωμα, δημιουργία, συλλογική υπόθεση. Είναι και αγώνας

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η Χορωδία και η Θεατρική Ομάδα του ΠΑΜΕ ανοίγουν...