Η ΝΟΘΕΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ! Η ευθύνη των ηγεσιών ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΑΠ

 

Στα τρία χρόνια που πέρασαν από το προηγούμενο εκλογικό συνέδριο της ΓΣΕΕ, με ευθύνη των ηγεσιών που συμμετέχουν στο προεδρείο και από κοινού πορεύονται στη γραμμή του «κοινωνικού διαλόγου» μονότονα επιχειρείται η αλλοίωση των συσχετισμών. Και οι τρεις σαν συγκοινωνούντα δοχεία αλληλοϋποστηρίζονται με κοινό «εχθρό» το ΠΑΜΕ.

Σε πολλές οργανώσεις κατέβηκαν και οι 3 με κοινό ψηφοδέλτιο με πιο πρόσφατα προχτές στις Ομοσπονδίες Φαρμάκου και Τροφίμων – Ποτών. Σε δεκάδες Εργατικά Κέντρα με άλλους τρόπους αλληλοψηφίστηκαν !

Και τώρα τσακώνονται ! Όχι για τη στρατηγική του κινήματος αλλά για τα «κουκιά»! Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του κυβερνητικού, εργοδοτικού και συναινετικού συνδικαλισμού.

Σήμερα και στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής της ΓΣΕΕ καταψηφίσαμε την νομιμοποίηση αντιπροσώπων από τις Ομοσπονδίες Σεκιούριτι, Τεχνικών Έργων, ΠΝΟ, Φορτοεκφορτωτών και από τα Εργατικά Κέντρα Δράμας και Καλαμπάκας. Το ίδιο κάναμε και στην διαπαραταξιακή επιτροπή πληρεξουσίων.

Για το ΠΑΜΕ και τις αγωνιστικές δυνάμεις τα φαινόμενα αυτά δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Τα έχουμε γνωρίσει και στο παρελθόν. Η διέξοδος βρίσκεται στην ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ. Στην ανατροπή των σημερινών συσχετισμών. Στην ανάπτυξη των ταξικών αγώνων. Μόνο ένα κίνημα συνειδητοποιημένο θα αχρηστεύσει τους μηχανισμούς αλλοίωσης των συσχετισμών.

Comments are closed.